Dag 15, geen Whistler maar Vancouver

Door Familie Smit - 05-08-2017 05:33

Allereerst werden we in de vroege nacht opgeschrikt door laag, diep gebrul, vlakbij de camper. Kwam ook dichterbij. Moet een beer geweest zijn, daarvoor waren we al bij de receptie gewaarschuwd. We zagen hem niet, maar zijn de camper ook maar niet uitgegaan.... Later hoorden we hem nogmaals, een stuk verder op de camping. Goeie waarschuwing, het is niet voor niks dat ze hier blijven waarschuwen: al je voedsel binnen houden, ook als het op tafel staat en je even weg moet. In het toiletgebouw hangt de spreuk: a fed bear is a dead bear. 

We worden wederom wakker in de mist. De rook hangt als een deken over het landschap, dus ons idee om naar de top van Whistler Mountain en met de Peak to Peak gondel naar Blackcomb Mountain te gaan heeft erg weinig zin. Plan B wordt dus uitgevoerd, we rijden richting Vancouver, aan de noordkant van de stad moet de kust heel mooi zijn en is er verder ook het een en ander te zien. Wel 100 kilometer rijden, maar het is niet anders. 

We merken dat de rook helemaal naar de kust is getrokken. Daardoor zien we de kustlijn, maar daar heb je het ook wel mee gezegd. Alle eilandjes voor de kust liggen in de mist. We stoppen in Horseshoe Bay, waar we morgen op de boot naar Vancouver Island gaan. Leuk kustplaatsje met een kleine haven. In dat haventje zien we een klein dolfijntje (of zou het een bruinvis zijn), die twee keer boven water komt en dan verdwijnt. 

Vanuit Horseshoe Bay rijden we de Marina Drive op. Eerst maar weer eens de verkeerde kant op, maar dat wordt snel hersteld. Prachtige huizen langs de kust. Hier woont wel het gegoede deel van Vancouvers bevolking. Maar omdat we nauwelijks uitzicht hebben en het voor de camper wel wat een smalle weg is, verlaten we die weer en rijden we toch de snelweg maar op richting Capilano. Dit park ten noorden van de stad Vancouver is een stukje regenwoud, En over de rivier ligt de Capilano Suspension Bridge, een lange hangbrug, spannend! Dit blijkt een soort attractiepark waarvoor een stevige entreeprijs wordt gevraagd. Maar daar krijg je wel wat voor. Er zijn vier verschillende paden aangelegd door het regenwoud, waar de Suspension Bridge (waar je voor in de rij moet...) onderdeel van is. Er wordt veel verteld over het regenwoud, dus het is nog leerzaam ook. 

Als we klaar zijn, gaan we nog naar de Capilano Hatchery, waar zalm wordt gekweekt en waar je de zalm door de rivier ziet trekken.. Leuk om te zien en daarme sluiten we de dag hier af. We rijden terug naar Whistler, nog even het dorp in omdat het zo leuk is en om bij "Cool-as-a-Moose" voor ons allemaal een shirt of trui te kopen als souvenir. We halen eten bij KFC, om ons aan de belofte aan Luc te houden, maar we kunnen daar niet zitten, dus nemen de maaltijd mee naar de camper en rijden terug naar de camping, kunnen we lekker aan onze picknicktafel eten.

Morgen naar Squamish, waar een loggersfestival is, we hopen op stoere mannen met grote boomstammen enzo. Eind van de middag stappen we op de boot naar Vancouver Island, waar hopelijk de rook niet naartoe is getrokken (maar we vrezen ervoor...). Horen net dat we mazzel hebben gehad gisteren, want een deel van de route die we hebben gereden (van Cache Creek richting Lillooet) is nu afgesloten....

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan