Dag 16, naar Tofino

Door Familie Smit - 09-08-2017 05:25

Allereerst een fotoupdate: in het fotoalbum zijn nog wat foto's van de Squamish Days toegevoegd die bij dag 15 horen.

We vinden het bijna jammer om van de camping in Nanaimo te moeten vertrekken, het is hier zo mooi! Eerst nog even een was gedraaid, dat kan de komende dagen niet. Alles in de camper opgehangen om te drogen, gezellig man!

We vertrekken om half 11. Eerst een stuk rond Nanaimo en daarna een stukje langs de kust. Ziet er leuk uit, dus we nemen een afslag naar de kust die nogal uit de hand loopt, veel verder dan we hadden gedacht. Wel een leuk haventje ontdekt.

We hadden gedacht bij Coombs wel even te kunnen eten, dit zou een heel grappig plaatsje zijn. Mwoah, laat maar. Een weg met toeristenwinkeltjes, veel meer is het niet en er is nauwelijks parkeerplek, dus we slaan het over. We rijden door en belanden dan bij de Little Qualicum Falls. Daar is een wandelroute langs twee watervallen. Aangezien we die nog nauwelijks hebben gezien (….) gaan we natuurlijk op pad. Leuke watervallen, de hoogste heeft meerdere niveaus.

Een stukje verderop zou je zelfs kunnen zwemmen, maar daar zijn we niet op gekleed, dus wij waden door het riviertje naar de overkant. Daarvoor zijn onze broekspijpen net te lang…toch nat dus.

Verder de highway 4 langs, richting de andere kant van het eiland. Het is alweer een mooie route, ook al zien we nog steeds de bergen niet heel goed (hoewel beter dan op het vasteland). Tegen het eind van de highway wordt vooral gewaarschuwd voor de smalle bochtige wegen, maar dat is niet zozeer een probleem. Het hobbelt vooral heel erg en dat is met onze RV een veel lastiger uitdaging, gezien de vering van het ding. Het voelt een beetje als een trampoline….

Bij het visitorcenter van het Pacific Rim NP gaan we een betere kaart halen, want die van ons is niet zo gedetailleerd. Ze wensen ons veel plezier op Greenpoint Campground, dat is namelijk een geweldige camping. Een paar kilometer verder zijn we daar aanbeland en kunnen we dat bevestigen. Een heel bijzondere omgeving, met eeuwenoude raargevormde bomen en heel veel mos.

Dit is het Pacific regenwoud, echt heel mooi. Daarbij grenst de camping ook nog eens aan de Grote Oceaan, waar we vanaf onze plaats via een paadje rechtstreeks naartoe kunnen wandelen. Dat doen we dan ook en Long Beach is een prachtig breed strand met hier en daar wat rotsen. De zee is koud! Er zijn bijzondere schelpen te vinden, er liggen kleine kwalletjes en kreeftjes en de rotsen zijn bedekt met schelpjes en een soort anemonen. Genieten hier! 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan