Dag 21, naar Lynden, Washington State USA

Door Familie Smit - 11-08-2017 07:15

Een reisdag vandaag, we gaan naar de USA! We hebben de tijd vanochtend, we hoeven pas om half 11 bij de boot in Sidney (ja, dat schrijf je zo) te zijn, die vertrekt om 12 uur. Het is maar een minuut of tien van de camping. Om kwart over tien zijn we er al en duiken we US Customs in. Daar hadden we van tevoren nog werk van gemaakt, alle groente en fruit en vlees opgemaakt en hopen dat de melkproducten de grens over mogen. Een beambte neemt de paspoorten in, wij zetten de camper op de wachtplek en lopen terug naar het grenskantoor. Daar worden vingerafdrukken (alle vingers, maar niet die van de kinderen) afgenomen en een foto gemaakt. Stempels gedrukt in paspoorten, formuliertje erin voor de terugreis naar Canada en $6 per persoon afgerekend. Geen gevraag naar wat er in de koelkast zit, hadden we ons daar druk om gemaakt….

Terwijl we wachten (en maar een spelletje Carcassonne spelen, er is hier ook niet veel te zien), wordt omgeroepen dat de boot vertraging heeft. Een extra uur wachten. Maar om 12 uur zien we de boot aankomen. ’t Is een lelijk schip, oud ook. Na drie kwartier mogen we de boot oprijden.

We hopen we dat er iets te eten is. Dat is er, in aluminiumfolie ingepakte warme broodjes, prima te doen en redelijk geprijsd. Dan gauw naar buiten, want misschien zijn er op dit traject orka’s te zien. Maar buiten staan is niet erg prettig, er staat een erg koude wind over het water…. Dus maar een beetje heen en weer. Mooie tocht tussen allerlei eilandjes door. Het is nog steeds niet helder, maar beter dan toen we een week geleden richting Vancouver Island gingen. We zien geen wildlife, helaas…

De aankomst in Anacortes is rond half vier. Nu wordt er alsnog gevraagd of we ‘fresh fruit and vegetables’ bij ons hebben, of misschien ‘live plants’. Nee, dat allemaal niet en dan mogen we door. Blij met onze Tomtom, want hier staat niks aangegeven. We rijden een stuk over het platteland en zien hier eindelijk de ‘barns’ die we zo graag willen zien.

Drukke route, we rijden door de vertraging van de boot rond het spitsuur. Richting Bellingham wordt de wereld weer wat bergachtiger. Ook hier geen enkele aanwijzing richting Lynden, dus we volgen de Tomtom maar weer blind. Zo komen we bijna bij de camping (KOA) uit, die we wel zien maar niet via de aangegeven route bereiken. Toch even zelf nadenken, dat kunnen we nog. Erg mooie camping, we staan aan een vijvertje en vlakbij het zwembad.

Eerst maar terug Lynden in, om voor de laatste keer te tanken, boodschappen te doen en even in dit door Nederlanders gestichte plaatsje te kijken. Best grappig, maar een beetje nep….

We pakken vast een tas in, scheelt morgen weer. Morgenvroeg eerst naar Boeing voor de ‘Factory tour’, daar hebben we erg veel zin in! We kunnen deze hele avond buiten zitten, dat komt ook niet vaak voor (ofwel te koud, ofwel teveel muggen). 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan