Dag 22, Boeing Factory

Door Familie Smit - 12-08-2017 16:45

Vroeg op vandaag, want er is een goed aantal mijlen (we zijn van de kilometers afgestapt in de USA) te rijden naar de Boeing fabrieken, krap 2 uur. Over een vrij drukke weg, de Interstate 5, maar echt heel druk is het nergens. Daardoor zijn we ruim op tijd voorbij Everett, waar de fabrieken staan.

We parkeren bij het gebouw van de Future of Flight, waar ook de rondleiding begint en zien in de verte al een nieuw KLM toestel blinken in de zon. Voordat de tour start bergen we al onze spullen – fototoestel, videocamera, mobieltjes etc. – op in een locker, want er wordt volgens mij wel vijf keer verteld dat dat allemaal niet mee mag (weapons ook niet trouwens, bijzonder dat het gemeld wordt voor onze Europese oren).

De tour start met een film, vroeger en nu, mooie opwarmer. Dan stappen we in een bus, die ons naar de grootste fabriekshal ter wereld stuurt. Volgens onze tour-leader kan heel Disneyland er in en is er dan nog ruimte om te parkeren. We worden eerst langs de assemblage van de 747 (wordt niet meer gemaakt voor passagiers) en de 767 geleid. Heel indrukwekkend hoe groot het allemaal is. Overigens wordt hier in Everett niks ontworpen en gemaakt, het wordt ‘alleen maar’ in elkaar gezet. De tour-leader vertelt boeiend, maakt het allemaal erg beeldend. Na de 747/767 hal is de hal voor de 777 en 787 aan de beurt, zo mogelijk nog leuker want hier staan al volledig afgebouwde toestellen. Van één werd het landingsgestel getest. Daarmee is de anderhalf uur durende tour afgelopen. Geen foto's hiervan dus....

Vervolgens worden we bij de merchandise afgezet, maar is er in het Future of Flight gebouw ook nog een hal waarin een vluchtsimulator staat (gaan we natuurlijk in, is een F-16 vlucht, dus net een achtbaan), maar ook een ISS-module, een oude Boeing-cockpit, een paar motoren en een staart op ware grootte. Tenslotte gaan we naar het Strato-deck, waar je zicht hebt op de start- en landingsbaan, waar op dat moment alleen wat kleine toestellen opstijgen en landen (maar ook een straaljager, dat is dan wel weer spectaculair). Ook kijk je op het platform dat vol staat met nieuwe toestellen, waaronder die van KLM. Stiekem vinden we die toch ook het mooist.

Prachtige ervaring, mooi dat we dit gedaan hebben. We zouden toeristisch terugrijden, maar het is zo druk op de Interstate, met nu en dan file, dat we er geen zin meer in hebben en gewoon terugrijden naar Lynden. Na een goeie bak koffie achter de camper, sluiten we de dag af met een potje midgetgolf. Raden wie er wint….. (het is altijd dezelfde, en dat terwijl ik aan de winnende hand was!).

Het wordt tijd om de camper leeg en schoon te maken. We geven de jam en appelmoes aan de buurman, krijgen er twee biertjes en een leuk gesprek voor terug. Helaas ontdekken we ook nog een lekke voorband. Gelukkig is dat op de camping op te lossen, of in elk geval op de pompen, hopelijk houdt ie het tot Vancouver. We leveren de boel aardig schoon in morgen en gaan dan Vancouver ontdekken! ’t Is nog niet helemaal afgelopen…..

Reacties

Renate 12-08-2017 16:54 {{button-47896}}

Nog even genieten van de laatste vakantiedagen en alvast een hele goede reis terug! Het was ontzettend leuk om zo met jullie mee te reizen.
Top gedaan Atje!! Groetjes Renate

Henk 12-08-2017 19:44 {{button-47908}}

Een enerverende reis geweest die lang in het geheugen zal blijven. Ik wens julli een voorspoedige reis terug.

Folkert 12-08-2017 21:21 {{button-47913}}

Vervelend voor Luc dat hij ook nog mee moest naar Boeing.
Allemaal prachtig omschreven en ik kijk nog wel eens met Rinze op de kaart voor de route die Julie hebben gereden. Mooie verhalen een lust om te lezen en een beetje meebeleven.
Prettige thuisreis

Groet
Folkert

Gea 13-08-2017 10:30 {{button-47937}}

Wat een prachtige reis hebben jullie gemaakt, leuk om het zo een beetje te kunnen volgen. Goede terugreis!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan