Dag 3: Sulpher Mountain, Johnston Canyon en Moraine Lake

Door Roelof en Wilma - 11-06-2017 06:23

Onze eerste nacht in de camper zit er op. Naarmate de nacht vorderde werd het ook kouder en een extra deken was zeker nodig.Lekker buiten kunnen ontbijten. De weergoden voorspellen later op de dag onweer. We hebben een druk programma bedacht en willen niet al te laat vertrekken. Om 9 uur starten we de camper en gaan op weg naar Sulpher Mountain. In Banf willen we via de Tunnel Mountain Drive. Er wordt gezegd dat daar een paar mooie uitzichten zijn. Echter de weg is afgesloten. Feestje gaat niet door. Wij draaien met de camper. Dan maar rechtstreeks naar Sulpher Mountain. Het is niet ver en even later parkeren we op de speciale camperparkeerplaats.

We kopen kaartjes en gaan met een gondel naar boven. We wandelen verder naar het vroegere weerstation en genieten van de fraaie vergezichten. Na nog een kop koffie te hebben genuttigd gaan we na 2 uur weer terug naar het dalstation. 
De volgende punt is een wandeling te maken bij Lake Minnewanka. We rijden er naar toe en wandelen naar het meer. We zoeken naar een wandeling en vragen bij een paar parkmedewerkers. Zij geven aan dat de wandeling om het meer is gesloten ivm de beren in dat gebied. We besluiten terug te gaan om dan maar een wandeling te maken bij Johnston Canyon. Via de toeristische weg (Bow Valley Parkweg) rijden we richting Lake Louise. De weg is mooi om te rijden en er is weinig verkeer. Bij Johnston Canyon stoppen we. De Canyon kent 2 mooie watervallen. De wandeling naar deze watervallen is prima te doen. De paden zijn verhard. De borden geven aan dat het 2,6 kilometer is naar de verste waterval. Daar lopen we dan ook naar toe. Het is een prachtig gebied en zijn zeer de moeite waard. We vervolgen onze rit en gaan richting Lake Louise. Het is al aardig ver in de middag en besluiten eerst een camping te zoeken. Dat lukt direct bij de eerste poging. We betalen en kijken even waar we de nacht door gaan brengen. Omdat er nog tijd gaan we vervolgens naar Moraine Lake, een kleine 15 kilometer rijden. 
Moraine Lake staat bekend om het uitzicht op de Valley of the ten peaks. We kunnen vanaf een mooi punt de toppen zien. Vervolgens wandelen we nog een route langs het meer. Als we bijna aan het eind zijn begint het zacht te regenen en we horen het in de verte ook onweren. We gaan terug en even later houdt het op met zacht regenen. Het komt met bakken uit de hemel en worden kletsnat. Terug in de camper trekken we wat droge spullen aan en gaan terug naar Lake Louise. We willen nog wat boodschappen doen, maar bij de supermarkt is alles donker en dicht De stroom blijkt uitgevallen.  De drankenwinkel is nog wel open en zoeken met de lamp op onze mobiel nog naar een lekkere fles witte wijn. Dat lukt en gaan terug naar de camping. Ook daar is de stroom uitgevallen, maar gelukkig redden we ons met de 12V accu's. 
Morgen gaan we verder richting Jasper via Icefield Parkway.

Reacties

Marianne en Jan 12-06-2017 08:15 {{button-45433}}

Ha Roelof en Wilma,

Genoeg te zien in Canada! Leuk om over jullie dagelijkse beslommeringen te lezen.
We wachten natuurlijk in blijde gespannenheid op jullie foto' s!

Laatste dagen warm weer in Langel; zomerfeest geslaagd. Gulpenerbierbrouwerij heeft in overwerk geproduceerd 😀 Een dissonantje was een probleem met een enkelband bij Christa H: 10 dagen gips.

We wensen jullie veel reisplezier, weinig beren en mooi weer.

Moie,

Marianne en Jan
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan