Dag 8: Whistler

Door Roelof en Wilma - A couple of years ago

Na een gisteren mooie zonnige dag, worden we wakker met fikse laag-hangende bewolking. Dat lijkt jammer, want we willen naar Whistler Mountain en Blackcomb Mountain en daar de peak 2 peak gondel te nemen, die tussen de 2 bergtoppen hangt met een overspanning van 4 kilometer. Nu het zo bewolkt is, is de vraag of we moeten gaan. We zetten onze camper op de parkeerplaats en wandelen naar de liften, die je naar boven brengen. We vragen bij de kaartverkoop nog het zin heeft naar boven te gaan ivm de bewolking. Zij weten het ook niet zo goed. Soms kan het zo wat wegtrekken en heb je een fantastisch uitzicht daarboven. We wagen het erop. Kopen kaartjes en gaan met de stoeltjeslift Blackcomb Mountain op. We glijden door dikke mist en het zich is beroerd. Maar af en toe kunnen we toch vernemen dat de mist iets minder dik wordt. Eenmaal boven ( in 2 etappes) besluiten we eerst maar warme chocolademelk met slagroom en marshmallows te nemen. Vervolgens kunnen we gratis met de bus naar een volgende lift. Daar kunnen we naar de gletsjer toe. Eenmaal boven valt het zicht erg tegen, maar lopen wel door de sneeuw aldaar. Er wordt volop geskied en gesnowboard. We gaan al vrij snel met deze lift naar beneden en met de bus terug naar het startpunt van de peak 2 peak gondel. We stappen in de gondel en laten ons naar de andere kant brengen. Het zicht is wisselend. Door de mist zie je delen van de andere kant. Eenmaal aangekomen, is het daar open. Het dal is echter niet te zien. We staan nu op Whistler Mountain, waar in 2010 de ski evenementen van de olympische Spelen zijn gehouden. We kijken wat rond en gaan een stuk naar boven wandelen. We lopen tussen wanden van sneeuw soms wel tot 5 meter hoog aan beide kanten. Het is behoorlijk steil naar boven. Na een half uurtje besluiten we terug te gaan. We nemen de gondel weer terug naar de andere kant. Aldaar kijken we nog wat rond en spotten we bergmarmotten. Die gaan natuurlijk ook op de foto. We pakken de stoeltjeslift weer naar beneden en zien onderweg nog een zwarte beer. 

Terug bij de camper is het rond 3 uur en rijden alvast richting Horseshoe Bay, waar we morgen de ferry gaan nemen naar Vancouver Island. We hebben pech als we bij een camping aankomen voor onze overnachting. Ze zijn volgeboekt. We krijgen adressen mee van 3 andere campings​ en moeten een stuk terug. Daar vinden we bij de volgende wel een plek. Een grappige camping in Wild-West sfeer. We moeten zelf inchecken en het formulier in een brievenbus drukken. Alles op goed vertrouwen.
Ondanks dat we al kaartjes voor de ferry hebben, horen we van de buren dat reserveren in verband met de drukte aanbevolen wordt. Dat doen we dan ook maar. We reserveren voor een plekje op de boot van 10.40 uur. Morgen weer een reisdag.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan