Dag 11: Rain Forest Trail en Wild Pacific Trail

Door Roelof en Wilma - A couple of years ago

Vanmorgen was het droog, toen we opstonden. De weersverwachting is dus toch uitgekomen. Het plan is richting Ucluelet te gaan en daar de Wild Pacific Trail te gaan lopen. Een wandeling langs de westkust van Vancouver Island van zo'n 14 kilometer totaal. Maar onderweg willen we eerst nog de Rain Forest Trail doen, die ongeveer een kilometer lang is. Na ongeveer een kwartier zien we de bordjes en parkeren de camper. De wandeling gaat over een door het bos gebouwd vlonder traject. We zien hele oude en grote bomen met name cederbomen, varens en andere fraaie planten. Het bos doet als een soort oerwoud aan en de luchtvochtigheid is er hoog. Een mooie wandeling, die ongeveer een half uur in beslag neemt.

We rijden verder met de camper richting Ucluelet (lokale mensen noemen het Ukee) en besluiten eerst even langs een camping g te gaan om alvast een plekje te reserveren. Ruimte genoeg, maar niet voor onze camper. Deze is, en dat hebben we al vaker meegemaakt, best wel lang en kan niet overal staan. Uiteindelijk krijgen we toch nog een plekje toegewezen. We inspecteren de plek en vinden het prima voor 1 nacht. We draaien de camper en vervolgen de rit naar het 1e deel van de Wild Pacific Trail. Een wandeling van ruim 2 kilometer. We lopen langs de rotsige kust aan de westkant met uitzicht op de grote oceaan. De zee bonkt het water op de vele rotsen. Het is geweldig om te zien. We lopen langs​ de vuurtoren en vervolgen onze weg met telkens weer uitzicht op de oceaan. Na ongeveer een uur komen we terug bij de camper. Voor het 2e deel moeten we eind terug. Dat deel is een ons wat van zo'n 4 kilometer. Met veel moeite vinden we uiteindelijk een parkeerplaats. We vinden een plek en lopen een stukje over een pad met enorme ceder bomen. Deze zijn nog groter en dikker als die we tijdens de Rain Forest Trail zagen. Na een paar honderd meter komen we op het 2e deel van de Trail. We lopen eerst het stuk naar het noorden heen en terug en daarna naar het zuiden. Ook hier fantastische uitzichten op de oceaan met grote golven, die beuken op de rotsen van en buiten de kust.  Het hele stuk heen en terug duurt zo'n twee en half uur. De wandeling is een echte aanrader. 
Aan het eind van de middag komen we weer terug op de camping. We lopen nog even naar het dorp en zien de haven met de vele boten aan de steigers liggen. Verder is er eigenlijk niet zoveel meer te beleven en we gaan weer terug naar de camping. 
Morgen rijden we richting Victoria, de hoofdstad van British Columbia.

Reacties

Roelfien A couple of years ago

Mooi om te lezen wat jullie allemaal beleven. Gelukkig voor jullie een droge dag gehad met volgens mij mooie natuur. Al weer op de helft van de vakantie. Wat gaat het toch snel. Hier in Donderen een bewolkte dag, maar wel droog. Rond de 22 graden. Morgen zal het nog warmer worden. Verder alles oké. Nog een fijne vakantie met hopelijk beter weer dan wat jullie gewend zijn.

Groetjes Roelfien
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan