Zaterdag 24 juni 2017

Door Annette Verhaaff - A long time ago

Mijn verslagen probeer ik in goede volgorde op de blog te plaatsen Joep, maar zoals je merkt loop ik steeds een dag achter. Dat doe ik voor het geval ik een keer niet in de gelegenheid ben om een verhaaltje te maken, dan heb ik er altijd nog een in reserve.

Vanochtend is Henk om half 6 al op (hij had zich een uur verkeken, dacht dat het half 7 was). Na ons ochtendritueel halen we aan de overkant ons ontbijtje.

En weer belooft het een behoorlijk warm dagje te worden. Het lijkt wel of de hittegolf zich van Nederland naar hier heeft verplaatst.

Omzoomd door hoge bergen klimt onze weg zich door het fraaie Canadese landschap. Hier en daar zijn speciale stopplaatsen om sneeuwkettingen onder te doen en we zien borden waarop vermeld staat dat het lawine gebied is. Dat is nu niet van toepassing, maar de winters zijn lang in Canada.

Onze eerste stop is in Merritt, ook wel ‘the Country Capital of Canada’ genoemd. Elk jaar in juli wordt de plaats overspoeld door tienduizenden country muziek liefhebbers tijdens het zesdaagse Merritt Music Festival. Op de Walk of Stars vind je afbeeldingen en bronzen handafdrukken van country zangers en zangeressen die hier opgetreden hebben. Nou zijn wij geen country muziek kenners, dus de enige bekende naam die we tegenkomen is die van de Bellamy Brothers.

Als ik de muurschilderingen aan het fotograferen ben, komt er een man naar me toe en vertelt dat Merritt misschien wel leuk is om te fotograferen, maar niet om er te wonen. Met het jaar neemt het aantal inwoners af en er is moeilijk aan werk te komen. Ja, dat is een kant van de medaille waar je normaal niet bij stilstaat.

Het plaatsje Chase is mooi gelegen aan een meer. We  rijden naar een park dat aan het meer is gelegen. Er zijn toiletten, buitendouches, picknick tafels en parkeerplaatsen waar je allemaal gratis gebruik van kunt maken. Een prachtig plekje om onze broodjes op te eten.

Tenslotte arriveren we in Salmon Arm, tevens onze overnachtingsplaats. We bekijken de plaats die gelegen is aan één van de armen van het Shuswap Lake, een H-vormig meer.

We bezoeken de Salmon Arm Wharf, een pier met prachtige uitzichten over het meer met de omliggende bergen en het vogelreservaat.

Aan het eind van de pier nemen ik een heerlijk koel drankje en Henk….. natuurlijk een ijsje. Als Henk vraagt om een dubbele vraagt de man achter de balie of hij dat wel zeker weet. Hij zegt: ik zal je eerst laten zien hoe groot een enkele is, dan kun je daarna beslissen of je een dubbele wilt. Hij heeft een enkele genomen.

Reacties

joep visser uit Arnhem A long time ago

Hallo Annette en Henk; bedankt voor de persoonlijke bewoording en de spannende verhalen.
Wat een mooie reis maken jullie, met veel bezienswaardigheden.
Wat dat aangaat is Henk niet veel veranderd, vroeger wou hij ook alles dubbel hebben. (grapje)
Gisteren was het in Arnhem aan de frisse kant, nu is heerlijk zonnig weer.

Goede reis, en ik blijf jullie volgen.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!