Woensdag 28 juni 2017

Door Annette Verhaaff - A long time ago

Lieve Luana, van harte gefeliciteerd met je verjaardag.

We ontwaken in het prachtige decor van Icefields Parkway en zien dat het bewolkt weer is met hier en daar blauwe lucht. Hoge bewolking, want de bergen zijn goed te zien.

Omdat we constant op hoogte zitten, is het best fris. Wanneer we richting noorden rijden, begint de lucht toch steeds meer dicht te trekken en raken de bergen steeds meer in de mist/wolken. We stoppen even bij de Weeping Wall die langs de weg ligt. Hier lopen een paar kleine stroompjes langs de steile bergwand. Stelt niet veel voor, maar we zijn inmiddels ook verwend wat watervallen betreft. Helaas is het intussen ook Weeping Sky geworden: af en toe begint het licht te regenen.

Jammer dat uitgerekend vandaag het weer het af laat weten, want we hebben een excursie geboekt naar de Athabasca gletsjer en de Glacier Skywalk. Als we aankomen bij het Columbia Icefield Discovery Center, is het kwart voor 9 en wij hebben de rit van 10.00 uur geboekt! We gaan vragen of we om kunnen boeken voor de rit van 9 uur en dat is geen probleem, het is de eerste rit van de dag. Dik aangekleed in t-shirt, trui, vest, water- en winddicht jack stappen we de bus in. De bus is niet eens half vol met mensen.

Eerst rijden we naar een punt van waaruit we met een speciaal ontworpen voertuig naar de Gletsjer worden gereden: de Ice Explorer.

Daarmee rijden we in een slakkengangetje naar de Athabasca gletsjer waar we een poosje over het ijs mogen rondlopen. Gelukkig is het niet zo glad als ik had verwacht, op stevige wandelschoenen kun je je aardig redden. De waterstroompjes die je hier en daar ziet zijn heel helder. Sommige mensen vullen er hun waterflesjes mee en sommigen wagen zich eraan om er rechtstreekst van te drinken.

Het uitzicht is niet optimaal omdat er mistflarden hangen die de omringende bergen af en toe aan het oog onttreken. Soms valt er wat neerslag, maar dat is eigenlijk te verwaarlozen. We zijn al die tijd met ons kleine groepje op het ijs. Wat een unieke belevenis!

Als we weer de explorer in stappen, komt de volgende groep aan: een vol voertuig! En terwijl we naar beneden rijden, passeren ons nog een paar explorers. Dan loopt het daar aardig vol, want je mag maar een beperkt deel van de gletsjer betreden.

We stappen weer over in de normale bus, die ons naar de Glacier Skywalk brengt: Een ronde glazen brug (met doorzichtige bodem en zijkanten) die wel 300 meter boven het dal hangt.

Het valt me mee, het is niet zo eng als ik gedacht had en je hebt er fraaie uitzichten.

Ook zien we er nog een dikhoorn schaap met zijn jonkie tegen de berghelling klimmen.

Als we weer terug bij onze auto zijn, begint het wat op te klaren, maar dat is niet van lange duur. Naarmate we meer richting noorden komen, pakken de grijze wolken zich samen en begint het weer te regenen. Nu betreft het serieuze neerslag, oftewel: it’s pissing down.

We gaan, ondanks de regen, toch nog naar twee watervallen. Eigenlijk drie, want één ligt heel onverwachts vlak langs de weg.

In de stromende regen rijden we naar de plaats Jasper. Dan begint de regen wat te minderen en tegen de tijd dat we van Alberta British Columbia weer inrijden, is het zo goed als droog. Ook mogen we de klok weer een uur terug zetten.

In het plaatsje Valemount overnachten we in het Valemount hotel. Er bevindt zich een restaurant in het hotel, waar we ons avondmaaltje gebruiken. Heerlijke spare ribs in honing knoflook saus.

Wat we ook al tijdens onze reizen door de US meemaakten, zijn de toeterende treinen. Hier ligt de spoorlijn aan de overkant van de weg, tegenover het hotel. Er komt om de haverklap een trein langs. Dat belooft wat voor de nacht!

Reacties

Carla Visser A long time ago

Wat een geweldige ervaring. Volgens mij hebben Mischa en Danielle dezelfde route gevolgd. De foto's komen me in ieder geval redelijk bekend voor.
Geniet nog lekker van jullie mooie reis.
Dikke knuffel van ons.
Jan en Carla

joep visser uit Arnhem A long time ago

Hallo Annette en Henk; Wat een pracht en praal zien jullie, en wat voor een temperatuurverschillen.
Wel spannend allemaal, leuk en avontuurlijk. Elke dag lees ik weer, de heerlijke momenten die jullie beleven. Maar in Holland hebben wij Madurodam en de Efteling, beknopt en kleinschalig toch. (grapje)
Blijven genieten en maar weer bedankt voor het spannende en leuke verslag en de foto's.

De hartelijke groeten van joep uit Arnhem.

Janine A long time ago

Jullie ook gefeliciteerd met Luana. Jammer dat het weer minder is, maar wat gaaf zo op die gletsjer en glazen brug. Tof dat jullie eerder mochten en konden. Met zo'n klein groepje is het toch gaver. Geniet nog. Wij genieten hier mee. XXX
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!