Donderdag 29 juni 2017

Door Annette Verhaaff - 01-07-2017 02:40

Een beer! We hebben een zwarte beer gezien! Plotseling kwam hij uit de bosjes halverwege de weg op. Hij schrok van onze auto en daardoor vluchtte hij weer terug de bosjes in. Dat ging te snel om het vast te kunnen leggen, maar we hebben eindelijk onze eerste beer ervaring, wat bijzonder.

En de beer was jammer genoeg niet aan het broodjes smeren Joep (hahaha), wij genieten van jou leuke reacties, bedankt daarvoor.

Carla bedankt voor jouw reactie, de rit van gisteren is inderdaad een belevenis die Mischa, Danielle en kinderen ook ervaren hebben. We hebben zeker wat aan de tips van Danielle gehad (vooral Moraine Lake).

Vannacht gelukkig geen last gehad van toeterende treinen, maar je voelde het wel als ze langskwamen. We lagen dan te schudden in ons bed en ze zijn ook nog eens kilometers lang! Toch goed geslapen.

Het mooie weer is terug, vandaag was het een stralend warme dag.

Aanvankelijk zien we nog witte bergtoppen, maar verder liep onze route vandaag door een hoofdzakelijk groene omgeving met minder hoge bergen. Nog wel fraai natuurlijk maar we zijn de afgelopen dagen ook wel erg verwend in het spectaculaire gletsjer gebied.

We genieten gewoon van wat er op onze weg komt en dat zijn veel bomen, heel veel bomen.

Bij de plaats Clearwater rijden we de doodlopende weg in naar het Wells Gray Provincial Park.

Hier bezoeken we twee fantastisch mooie watervallen.

Bij Helmcken Falls dondert het water vanaf 141 meter hoogte de diepte in over een vulkanische klif.

Dawson Falls is ‘slechts’ twintig meter hoog, maar wel liefst negentig meter breed. Daarom wordt deze waterval ook wel Little Niagara Falls genoemd.

Van tevoren had ik gelezen dat zich veel muggen bij de watervallen ophielden. En inderdaad: toen we uit onze auto stapten, werden we al met open angels ontvangen en ze waren met velen. Snel wat anti muggen spul met deet opgedaan. Dat hielp goed, ik ben alleen maar gestoken op mijn schouders en rug, door mijn T-shirt heen, waar dus geen deet op mijn huid zat!!!

De plaats 100 Mile House is onze eindbestemming vandaag. We gaan het kantoortje van het motel binnen en worden te woord gestaan door een zeer vriendelijke man. Hij verwelkomt ons, legt wat dingen uit en zegt dat we beslist naar hem toe moeten komen als we vragen hebben, of wat te kort komen. De kamer is zeer ruim. We kunnen kiezen uit een king size of queen size bed, ze zijn beide aanwezig. Verder is alles schoon en nieuw en Internet werkt uitstekend. We zijn weer zeer tevreden.

Eten doen we bij de Pizza Man, twee deuren verder. Van de pizza’s kun je zelf de toppings samenstellen. Het is weliswaar een pizza vrouw die ze klaarmaakt, maar daar smaken ze niet minder om!

Reacties

joep visser uit Arnhem 01-07-2017 23:51 {{button-46020}}

Hallo Annette en Henk; Hoera de beer toch nog gezien, broodjes smeren doen ze al niet meer, ze eten tegenwoordig bij Mac Donalds.
Het was voor jullie weer genieten vandaag lees ik, en zelfs kunnen genieten van de muggenaanval.
Aan het lekkere eten ontbreekt het jullie ook niet, maar met zulke lange afstanden is eten en slapen dan ook heel belangrijk Dat snap ik volkomen.
Het weer is hier behoorlijk afgekoeld en zware bewolking met af en toe wat regen.
Luitjes, het was weer spannend leesvoer.

Groeten en veilige kilometers, van joep uit Arnhem.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan