Donderdag 29 juni 2017

Door Annette Verhaaff - A long time ago

Een beer! We hebben een zwarte beer gezien! Plotseling kwam hij uit de bosjes halverwege de weg op. Hij schrok van onze auto en daardoor vluchtte hij weer terug de bosjes in. Dat ging te snel om het vast te kunnen leggen, maar we hebben eindelijk onze eerste beer ervaring, wat bijzonder.

En de beer was jammer genoeg niet aan het broodjes smeren Joep (hahaha), wij genieten van jou leuke reacties, bedankt daarvoor.

Carla bedankt voor jouw reactie, de rit van gisteren is inderdaad een belevenis die Mischa, Danielle en kinderen ook ervaren hebben. We hebben zeker wat aan de tips van Danielle gehad (vooral Moraine Lake).

Vannacht gelukkig geen last gehad van toeterende treinen, maar je voelde het wel als ze langskwamen. We lagen dan te schudden in ons bed en ze zijn ook nog eens kilometers lang! Toch goed geslapen.

Het mooie weer is terug, vandaag was het een stralend warme dag.

Aanvankelijk zien we nog witte bergtoppen, maar verder liep onze route vandaag door een hoofdzakelijk groene omgeving met minder hoge bergen. Nog wel fraai natuurlijk maar we zijn de afgelopen dagen ook wel erg verwend in het spectaculaire gletsjer gebied.

We genieten gewoon van wat er op onze weg komt en dat zijn veel bomen, heel veel bomen.

Bij de plaats Clearwater rijden we de doodlopende weg in naar het Wells Gray Provincial Park.

Hier bezoeken we twee fantastisch mooie watervallen.

Bij Helmcken Falls dondert het water vanaf 141 meter hoogte de diepte in over een vulkanische klif.