Vrijdag 30 juni 2017

Door Annette Verhaaff - A long time ago

Goed uitgerust gaan we weer op pad. De lucht is stralend blauw. Ons einddoel van vandaag is Hope. Dat is de plaats waar we onze rit door Canada ook zijn begonnen. We hebben hetzelfde onderkomen voor de nacht geboekt.

We dachten dat het alleen kilometers vreten zou worden vandaag, maar wat hebben we weer een mooie rit gehad.

Het eerste deel gaat over een waterrijke hoogvlakte met veel vennen en meertjes. Diverse keren zie ik herten aan de rand van deze meertjes.

Bij de plaats Cache Creek gaan we de Thomson Vallei in. De weg volgt de rivier de Thomson en het landschap bestaat uit veel geel-, bruin- en groentinten.

Het doet ons denken aan de weg langs de Columbia River in Washington State, inclusief de fruitstalletjes langs de weg.

Bij Lytton buigen we af en volgen we de Fraser River. Deze vallei is groener dan de vorige, maar ook prachtig. We stoppen op veel plaatsen langs de weg om van het uitzicht te genieten.

Op veel plaatsen waar we stoppen zien we old-timers en dito caravans. Er zal wel ergens in de buurt een show plaatsvinden.

Dan komen we bij Hells Gate Canyon. Een nauwe rotsachtige kloof in de Fraser River. Daar heb je de Hells Gate Airtram (een kabelbaan). Deze gondels brengen je niet omhoog, maar omlaag de rivier over.

In de rivier is een zalmtrap aangelegd waar je in het juiste seizoen vissen doorheen ziet zwemmen (nu dus niet).

De gondels gaan af en aan en we hoeven niet lang te wachten voordat we afdalen de kloof in. Beneden is een brug vanwaar je prachtig overzicht over het geheel hebt. Natuurlijk zijn er ook de gebruikelijke toeristen winkeltjes en restaurant.