Zaterdag 1 juli 2017

Door Annette Verhaaff - 02-07-2017 22:21

Ja hoor Joep, de familie Rambo bestaat inderdaad uit Ina en Fred van Maanen (hahaha).

Vandaag is de laatste etappe van onze Canada trip. Vanuit Hope vertrekken we weer terug naar Stanwood in de US.

Bij de US grens hebben we een oponthoud van 22 minuten. We hoeven geen kantoortjes in of stempels te halen, we mogen gewoon doorrijden als we aan de beurt zijn en de nodige vragen hebben beantwoord.

Onderweg doen we alleen de stad Lynden aan, een zogenaamde Nederlandse plaats. Het is meer een Amerikaanse plaats geworden met wat Nederlandse elementen, zoals een Amerikaan zich Nederland voorstelt.

De vorige keer dat we in Lynden waren (in 2004) troffen we toevallig nog Nederlands sprekende inwoners, maar dat is dit keer niet het geval.

Bij een antiquair kopen we een mooie glazen schaal met tulpen erin gegraveerd, voor Amy en Dennis. De dame die ons daar helpt, vertelt dat haar grootouders uit Nederland kwamen.

Henk gaat op de foto bij een standbeeld van een dame op een bankje. Hij denkt dat het Koningin Wilhelmina voor moet stellen omdat ze daar veel op lijkt, maar bij navraag blijkt het Phoebe Judson te zijn die in 1886 Lynden stichtte.

Het plaatsje is opgesierd met bloemen, overal zie je bont gekleurde bloembakken staan en hangen.

We gaan bij de Dutch Bakery naar binnen waar we stroopwafels voor de familie en krentenbollen voor onszelf kopen. Ook gaan we er nog even zitten voor een lekker bakkie koffie.

Ze verkopen diverse Nederlandse specialiteiten, zelfs Arnhemse meisjes (al ben ik het niet eens met de vertaling).

Dan verder naar Mount Vernon waar we de Wal Mart nog even bezoeken. We kopen er een extra externe harde schijf om foto’s te kunnen opslaan, want ik heb er een paar gemaakt onderweg in Canada.

Dan arriveren we weer in Stanwood bij het huis van Amy en Dennis. We hebben een sleutel, want de familie is een aantal dagen weg naar een camping waar een jaarlijkse familie reünie plaatsvindt. Dennis komt morgen (zondag) terug omdat hij maandag weer moet werken en de rest van de familie keert maandag weer huiswaarts.

Kunnen we even rustig bijkomen van onze reis.

We kijken terug op een zeer geslaagde trip door Canada. We hebben veel geluk gehad met het weer (maar één dag slecht weer) en we hebben genoten van al het mooist dat we gezien hebben. Wat een ervaring weer!

Reacties

joep visser uit Arnhem 03-07-2017 00:49 {{button-46032}}

Hallo Annette en Henk,
Zo; dat was inderdaad van jullie, een grote trip, maar geweldig mooi, daar kun je echt op terug kijken .
Als tukker (Lonneker) heb ik in de oorlog, 1942, mijn " Arnhemse meisje" ontmoet met de verhuizing naar Arnhem, Wil en ik waren toen 10 jaar, echte maatjes, en getrouwd 13 januari in 1953, net voor de Watersnood. Voor ik het vergeet, doe Dennis en zijn familie de *hartelijke groeten* van mij.
Rambo Fred, die ken ik van Borgholzhausen (1GGW-120 sqn.)
Vanmiddag heb ik mijn kleinzoon (zoon van Daniëlle) met zijn meisje, met de auto, op Schiphol afgeleverd, die hebben een vakantie geboekt voor in Griekenland. Dus ik doe ook nog nuttig werk
Vervolgens had ik nog geen slaap, dus heb ik gelijk jullie verslag gelezen en beantwoord. Bij deze.
Tot slot de hartelijke groeten van joep uit Arnhem.

Tot slot de hartelijke groeten van joep uit Arnhem.

Emi en Ruud 03-07-2017 17:50 {{button-46048}}

Wat een geweldige reis hebben jullie gehad was heel goed te volgen dank zij jou verhalen.
geniet er verder nog van, voor dat jullie het weten ben je weer thuis.

lieve gr Ruud en Emi
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan