Donderdag 6 juli en vrijdag 7 juli 2017

Door Annette Verhaaff - 09-07-2017 05:36

Tegen de middag gaan we naar Whidbey Island. Dennis gaat met ons mee. Bij Anacortez gaan we eerst via een brug Fidalgo Island op. Een tijdje later rijden we via de spectaculaire Deception Pass Bridge naar Whidbey Island. Dennis en ik stappen vóór de brug uit en lopen de brug over. Henk rijdt naar de parkeerplaats aan de andere kant van de brug.

Het is een heel smal paadje over de brug en we moeten onze arm aan de linkerkant niet uitsteken, want dan wordt hij eraf gereden. De brug bestaat uit twee delen en van bovenaf heb je een fenomenaal uitzicht. Tussen de twee delen in, kun je via een passage onder de brug door naar de andere kant. Dan hebben we het tweede stuk uitzicht op de andere kant, ook niet verkeerd.

Henk komt ons al tegemoet lopen.

Daarna rijden we weer verder en gaan we eerst een hapje eten bij een typisch Amerikaanse eetgelegenheid. Heerlijk eten, leuke bediening (Bill) en opgeladen voor de rest van de trip.

Dan gaan we naar Fort Casey, ons hoofddoel van vandaag. Er zijn fortificaties die langs de kust gelegen zijn en waar je over en doorheen kunt lopen, er komt geen eind aan.

Er staan twee grote kanonnen die er later geplaatst zijn dus niet origineel bij het fort horen. Ook is er nog een kleine vuurtoren te bewonderen. We brengen er een tijdje door en gaan dan verder naar het pittoreske stadje Coupeville. Er is een winkeltje dat ‘Touch of Dutch’ heet en dat allerlei Nederlandse producten verkoopt tegen hoge prijzen. Dennis kan het niet laten om er wat spullen mee te nemen, waaronder gevulde koeken (hij vindt de Amerikaanse koeken en koekjes helemaal niks en allemaal hetzelfde smaken).

Ook gaan we er de pier op, waar aan het einde een houten gebouwtje staat.

Daarna gaan we huiswaarts, waar de tafel al gedekt staat. We eten een heerlijke ovenschotel en een groentesalade.

Vrijdag 7 juli 2017

Vandaag een beetje in huis rond gehangen. Tegen de middag gaan we naar de Cosco waar Amy en Dennis de maandelijkse boodschappen halen. Ik kan het niet laten om nog een jeans broek van Gloria Vanderbilt te kopen. Ook koop ik een boek voor Lorelai, waar ze erg blij mee is.

Overal staan mensen met allerlei hapjes om uit te proberen. Er zijn best lekkere bij.

Na afloop gaan we een hapje eten in het bijbehorende restaurant. Voor $ 1,50 heb je een broodje hot dog en een beker drinken erbij. Bij de hot dog kun je nog allerlei sausjes, relish en uien voegen.

Dan gaat het weer huiswaarts. Henk en Dennis maken gebakken aardappels, asperges uit de oven en kip klaar. De kip hadden we overigens kant en klaar gebraden gekocht, die hoefde dus alleen maar warm gemaakt te worden. Als toetje jello met slagroom en ijs.

Reacties

joep visser uit Arnhem 09-07-2017 09:55 {{button-46138}}

Hallo Annette en Henk; Ja toe maar alweer een merk-spijkerbroek erbij, maar ja, daar kan van DAL op Kronenburg niet tegen op en C&A zo wie zo niet.
Annette jouw verhalen/verslagen, blijven mij boeien, zoals over het eten en lekkernijen, het water loopt bij uit mijn mond als ik dat lees, volgens mij moeten jullie kilo's zijn aangekomen. (grapje)
Annette en Henk, blijf genieten in dat verre land, van mij de hartelijke groeten, van joep uit Arnhem.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan