Zaterdag 8 juli 2017

Door Annette Verhaaff - 10-07-2017 17:45

Rond half 10 vertrekken we met Amy, Dennis en de kinderen naar Arlington waar vandaag een vliegshow plaatsvindt. We gaan met twee auto’s. Als we in de buurt komen, zien we zien al vliegtuigen opstijgen en landen. We moeten eerst om het hele vliegveld heen rijden om bij de parkeerplaats te komen. Genoeg parkeerplaatsen voorhanden en er staan een paar regelaars om iedereen naar de goede plaats te dirigeren.

Het is een warme dag en dat is goed te merken op het grote open veld. Gelukkig staat er ook een briesje dat het geheel dragelijk maakt.

Eerst gaan we langs de oude militaire voertuigen die goed vertegenwoordigd zijn. Dan langs de vliegtuigen. Op gegeven moment gaat Amy met Lorelai en Maddy naar het speelgedeelte. Maddy is niet erg geïnteresseerd in de show en Lorelai vindt spelen toch het belangrijkst. Hannah gaat met Henk, Dennis en mij mee om de rest van de vliegtuigen/vliegtuigjes te bekijken. Het is leuk om te zien hoeveel interesse ze overal in toont.

We lopen over het vliegveld waar overal om je heen vliegtuigjes landen en opstijgen. Soms moeten we even wachten omdat er een vliegtuig langs komt rijden, altijd geëscorteerd door een motor- of scooterrijder.

Dan besluit Amy met Maddy en Lorelai naar huis te rijden. Wij halen gelijk de meegenomen stoelen achter uit de auto om een zitplaats te hebben wanneer de vliegshow begint.

Met een gratis treintje dat getrokken wordt door een tractor gaan we eerst naar het eet gedeelte. Hier kun bij verschillende eettentjes kiezen uit allerlei soorten eten en drinken. Met onze hap gaan we aan tafels zitten in een overdekt gedeelte.

Dan begint de eigenlijke vliegshow. Diverse vliegtuigen geven een demonstratie stuntvliegen. Heel spectaculair. Het beste hebben ze voor het laatst bewaard, deze piloot geeft een geweldige show! Alle vliegtuigen die gestunt hebben komen vlakbij de plaats waar wij zitten tot stilstand. En uit het laatste vliegtuig stapt een dame. Een eerder vliegtuig werd ook al bestuurd door een dame, maar die laatste was echt top!

Na de vliegshow komen alle vintage militaire voertuigen langs en daar achteraan ook nog eens de vliegtuigen die aan de show deelgenomen hebben.

Echt weer een heel speciale belevenis.

 

Reacties

joep visser uit Arnhem 10-07-2017 18:16 {{button-46176}}

Hallo Annette en Henk; Zo dat zijn weer heel wat belevenissen, volgens mij gaan jullie niet meer terug, daar is echt heel veel te doen, overal te eten en te drinken, veel vermaak en plezier.
Momenteel is het hier in Nederland lekker weer, niet te koud maar ook niet te warm, echt Hollands dus.
Vanavond heb ik klaverjassen met die oude mannen van het Contact Oud Mariniers afd. Arnhem e.o.
Beste allemaal, heel veel plezier, en de hartelijke groeten van joep uit Arnhem.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan