16 juni - Calgary

Door Harmen en Bernadien - 17-06-2017 13:38

We zijn gearriveerd! De eerste nacht zit erop en door de jetlag nu om 5.00 uur wakker. Tijd om de eerste blog te schrijven. 

Gisteren na een fijne vlucht van 8,5 uur geland in Calgary/Canada. Plaatselijke tijd 13.30 uur. We waren vrij vlot door de douane en de koffers lagen al op de band, ook het ophalen van de auto ging super snel.  We waren hierdoor binnen anderhalf uur al in het hotel ingecheckt. Voor ons eigenlijk tijd om naar bed te gaan, maar we moesten nog even.

Toen besloten om  toch Calgary in te gaan en nog ergens een hapje te gaan eten.. de vijfde maaltijd van deze dag surprise!! Het hotel ligt tien minuten van het vliegveld af en een klein kwartier van het centrum van Calgary. De auto hebben we geparkeerd vlakbij de Calgary Tower. Omdat het mooi weer was en niet te bewolkt zijn we ook naar boven gegaan in de tower. De tower is 191 meter hoog en je hebt een mooi zicht over de stad en de Rockies! 

Daarna zijn we de stad even ingelopen en hebben de eerste burger van deze trip gegeten.. er zullen nog vele volgen.. laugh Wel raar om voor ons gevoel midden in de nacht (02.00) opnieuw te eten terwijl het hier plaatselijk 18.00 uur is. Na het eten zijn we terug gegaan naar het hotel.. een poging gedaan om langer wakker te blijven maar dat is niet gelukt..  We sliepen al om 19.00 uur en zijn daarom ook nu zo vroeg wakker... 

Straks gaan we op tijd ontbijten en rijden dan door naar Banff.. ongeveer anderhalf uur rijden. Het eerste park op het programma! Omdat Canada 150 jaar bestaat is de entree gratis! Dat scheelt alweer... Vandaag staan Banff Village en Kootenay op het programma. We blijven twee dagen in Banff dus tijd genoeg om alles te zien.. 

Voor nu rond ik af en laat of vanavond of morgen weer wat van ons horen. 

 

 

Reacties

Wim & Gerda 17-06-2017 17:25 {{button-45653}}

Dat klinkt goed! Ach al die maaltijden kun je wel gebruiken😁. Geniet ervan. Veel plezier!
Groetjes uit Wapenveld
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan