18 juni - Banff

Door Harmen en Bernadien - A couple of years ago

Jetlag it is crying.. vanmorgen wederom allebei om 05.00 uur wakker.. het enige voordeel is dat we op tijd in de auto zitten! We reden om 09.00 uur al richting Vermilion Lakes. Helaas was deze weg afgesloten i.v.m. een hardloopevenement. We besluiten dit eind van de middag nog te bezichtigen.

Daarom zijn we doorgereden via de snelweg naar Johnston Canyon, we moesten hierdoor een klein stukje terugrijden over de Bow Valley Parkway (1A). De Johnston Canyon is een smalle kloof waar een onstuimige rivier met watervallen doorheen loopt. Je kunt een trail lopen naar de Lower Falls en de Upper Falls.. we besluiten sowieso de Lower Falls trail te lopen.. Een trial van een half uur heen en half uur terug.. toch nog wel een pittige trail voor mij.. en dat op de vroege ochtend om half 10 surprise.  

Hierna zijn we doorgereden via de 1A naar Lake Louise. We waren hier alleen wat later op de ochtend en dat hebben we geweten.. pfff wat een drukte veel Chinezen of Japanners.. (we zien het verschil niet). Helaas is het vandaag ook een erg frisse en bewolkte dag. Het was op een gegeven moment 10 graden en het is niet veel warmer dan 14 graden geworden...brrr hier toch niet helemaal op gekleed! De Lake kleurde door de zon dus niet mooi blauw i.v.m. het gletsjerwater.. er lag ook nog veel ijs en sneeuw op de gletsjer. 

Vlakbij Lake Louise ligt ook Moraine Lake, dit is ook een groot gletsjermeer. Ook hier fris, bewolkt en koud. We besluiten om hier op het eind van onze vakantie naar terug te gaan. De laatste dag voordat we vliegen zitten we ook in  Banff. We hopen dan op mooi weer en betere foto's blush.

Na Moraine Lake zijn we doorgereden naar Kootenay National Park. Hier zijn we gestopt bij Marble Canyon. Een super blauwe canyon door gletsjerwater, witte grijze kalkstenen wanden. Een erg mooie canyon.. ook bijzonder om te zien dat er 14 jaar geleden een brand van 40 dagen is geweest. De meeste bomen staan er nog verkoold en de nieuwe bomen komen al weer mooi op. 

Eind van de dag willen we nog naar Vermilion Lakes helaas is de weg wederom afgesloten omdat er een Grizzly beer rondloopt..blush we gaan morgenochtend nog een poging wagen..

Morgen staat een lange rit op de planning, we vertrekken naar Jasper. Een rit van 4,5 uur met verschillende stops tussendoor! Benieuwd wat we hier allemaal weer gaan zien! Tot morgen.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan