21 juni - Clearwater

Door Harmen en Bernadien - 22-06-2017 04:23

YES we have seen them! En niet 1 maar 2 black bears! Echt super gaaf om te zien!!

Vanmorgen weer op tijd wakker, elke dag iets later maar we liggen er ook altijd op tijd in dus we zijn redelijk uitgeslapen. Vannacht heeft het nog geregend en de temperatuur vanmorgen was ontzettend fris, maar liefst 7 graden!! Brrr very cold. We zijn weer rond negen uur vertrokken met een volle tank richting Blue River. Na een uur rijden zijn we even gestopt bij Mount Robson. Dit is het hoogste punt van de Canadese Rockies.

We laten de Rockies achter ons en rijden door naar Blue River, dit is ongeveer nog een dik uur rijden. In Blue River hebben we de River Safari gedaan. Er was gelukkig nog plek op de boot over een half uur.. het kost wel wat maar we hopen dat we hier wat zien.. ze kunnen dit niet 100% garanderen. Na een half uur wachten gaan we met nog 7 Nederlanders (hoe toevallig) en twee Britten de boot op. Voordat we eerst nog dik zijn aangekleed, eerst een reddingsvest, daarover heen een grote jas en daarnog overheen een grote regenponcho! Ik had dus wel geteld dik 7 lagen met kleding aan!! Achteraf wel blij mee want het was wel fris op het meer en nu gelukkig geen last gehad van de kou! 

Na wat instructies van onze guide Max uit Australië zijn we eerst langs een nest met zeearenden gevaren, hierin zaten drie jongen. Vader zeearend zat op het nest en moeder zeearend zat een paar bomen verderop de wacht te houden over het nest. Hierna zijn we met volle vaart het meer opgevaren, wat een groot meer. Benieuwd of we hier wat te zien krijgen, er was nog een bootje dichtbij ons en die lag al stil dichtbij de kant. De motor wordt uitgezet en er mag niet gepraat worden, anders schrik je de beren af.. en ja hoor daar liep er één.. vrij dichtbij de waterkant en je kon het echt super goed zien! Voor Harmen wat meer moeite om een mooie foto te schieten maar het was super.. na een minuut of tien wilde onze guide weer verder gaan totdat er een tweede black bear bij de andere beer te zien was.. super om deze zo dichtbij elkaar te zien! Wat een ervaring. Hier hebben we ongeveer nog tien minuten stil gelegen en zijn hierna doorgevaren naar een mooie waterval langs de kant van het meer. We zijn nog een paar keer langzaam langs de kant gevaren maar niks meer gezien.

Later vertelde de guide dat het om een mannetjes beer, ongeveer 3,5 jaar oud en een vrouwtjes beer, ongeveer 4,5 jaar oud ging. Zij waren nu samen een setje en zich aan het voorbereiden voor de strenge winter. De guide vertelde dat ze per dag zo'n 20.000 calorieën eten om zich dik te mesten voor de winter..

Dit was echt een bijzondere ervaring! 

Na Blue River is het ongeveer nog een uur rijden naar Clearwater hier slapen we twee nachten in een motel. Het plaatsje   stelt niet zoveel voor, maar ligt dichtbij het park Wells Gray. Hier gaan we morgen heen!

Reacties

Karlijn 23-06-2017 08:59

Super gaaf berna om de beren te zien!! 😍Lekker nog genieten daar!

Mams beens 23-06-2017 23:37

Wat een natuur, om klein van te worden!!!

Liefs en geniet van dit alles😙 wij gaan slapen nu😴
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zondag 17 nov @ Zwolle
infodag XL - nieuwe presentaties toegevoegd
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan