22 juni - Wells Gray

Door Harmen en Bernadien - A couple of years ago

Vanmorgen wakker geworden met een stralend blauwe lucht.. tijd voor de korte broek volgens Harmen, het is nog geen twintig graden maar we zijn op vakantie dus dat maakt niet uit! Na een ontbijtje buiten voor onze kamer, zijn we iets later dan normaal naar Wells Gray gereden. Ons motel ligt vlak bij de ingang van het park dus we waren er zo.

De eerste stop die we gemaakt hebben is bij Spahats Creek Falls, dit is een waterval van ongeveer 75 meter hoog met een diepe canyon. Bij het uitkijkpunt heb je een mooi uitzicht over de Clearwater Valley. De wegen vanaf de hoofdweg zijn niet geasfalteerd dus soms wel lastig begaanbaar. Onze tweede stop is de Dawson Falls, deze waterval is twintig meter hoog en negentig meter breed. Hij heeft ook als bijnaam 'Little Niagara Falls'. 

Onze derde stop was Helmcken Falls, dit is de mooiste waterval van het park. De waterval is 141 meter hoog en het water dendert met veel kracht de diepte in over een vulkanische klif. Prachtig wat een natuurverschijnsel, en het water blijft maar doorgaan.

Als laatste zijn we gestopt bij Green Mountain Viewing Tower, hier heb je een mooi uitzicht over de verschillende mountains en valleien. Helaas werd het tegen de middag bewolkt en is de strakke blauwe lucht verdwenen. We waren op tijd terug bij het motel en hebben het even rustig aan gedaan. Toch wel moe van de vele activiteiten van de afgelopen dagen en vannacht slecht geslapen.

Morgen rijden we naar het ski-oord Whistler. Een reis van ongeveer 4,5 uur. Daar verblijven we een nacht en zullen zaterdag de Ferrie nemen naar Vancouver Island naar Tofino.

Reacties

Mams beens A couple of years ago

Bericht van 21juni is voor 22juni ( watervallen)
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan