25 juni - Tofino

Door Harmen en Bernadien - A couple of years ago

Vandaag een rustig dagje, we hebben heerlijk uitgeslapen (08.00 uur wink) en rustig ontbeten. Daarna een beetje gerommeld op de hotelkamer, eind van de ochtend zijn we naar down town Tofino gegaan en hebben hier heerlijk rustig rondgelopen. Het was schitterend weer en heerlijk warm. 

Rond de middag hebben wij een whale watching tour gedaan, een tour van 2 tot 3 uur op een cruiser. Het eerste stuk was heerlijk op de boot, maar later op grote afstand van de baai werden de golfen toch heftiger en frisser! Op een gegeven moment komen we bij een groot open stuk waar al meerdere bootjes stil liggen. Hier zien we de eerste walvis, meer dan het spuitgat en de rug zie je niet. In totaal zagen we er 4 bij elkaar zwemmen. Bijzonder om te zien!!

Na deze tocht zijn we terug gegaan naar het hotel, omgekleed om nog even naar het strand te gaan. Helaas, de lucht begon te betrekken en het werd toch wel erg fris. We zijn even bij Long Beach geweest en later nog even doorgereden naar Tonquin Beach. Jammer dat het bewolkt was, we hadden ook graag s'avonds nog de zonsondergang willen zien, maar helaas er viel weinig te zien. Dit hadden we achteraf gisteren moeten doen maar ja, toen waren we op en moe van de lange reis en zijn we op tijd naar het hotel gegaan. 

Vanavond gaan we op tijd naar bed en morgen rijden we weer door naar Victoria, de hoofdstad van Vancouver Island. Dit  is ongeveer 4,5 uur rijden.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 5 september in zwolle.
Meld je gratis aan