Dag 6: Door vier staten naar New Orleans

Door Lia en Rinus - A long time ago

Vandaag is de rit naar New Orleans gepland. Tweederde deel doen we over de snelweg, het laatste deel langs de kust. De hele rit duurt ruim vijf uur en we nemen onze tijd. De rit gaat van Florida, door een stuk Alabama en Missisipi, om terecht te komen in de staat Louisiana alwaar RV site  Parc d'Orleans onze eindbestemming is. Langs de kustweg in het laatste deel van de rit zien we overal huizen op hoge palen. Blijkbaar hebben de mensen hier  ervaring met extreem hoge waterstanden en natuurlijk de recente orkanen. Onderweg bezoeken we nog even het strand waar we kinderen kokmeeuwen zien voeren met zoutjes. Een grote zwerm meeuwen hangt boven een jongen en een meisje. De meeuwen krijsen en verdringen elkaar om zo dicht mogelijk bij de uitgestoken handen van het stel te komen. Dan beginnen beide kinderen te rennen en de hele zwerm vliegt achter hen aan. Sommige vogels pikken zelfs in het haar waardoor ook de kinderen beginnen te krijsen. Het is al met al een grappig gezicht. 

Rond kwart voor zes komen we op de RV site aan. De  site ligt aan de weg, zoals bijna alle sites, en lijkt meer op een parkeerplaats met ruime parkeervakken voor grote voertuigen. De office is dicht maar uit een bakje aan de muur kunnen we een enveloppe nemen, die invullen, en vullen met het benodigde bedrag. Ik schrijf op de enveloppe dat we met creditcard betalen. We settelen ons en ik begin aan de avondmaaltijd, aardappeltjes met boontjes en een kipfiletje. Een half uurtje later komt de beheerder langs en zegt dat hij de enveloppe gevonden heeft, maar dat hij alleen cash of cheques als betaling aanneemt, dus geen creditcard. Maar hij geeft ons wel 50% korting, omdat we senior zijn (> 60). Als we buiten zitten worden we opgeschrikt door een luide toon als het signaal van een aankomende trein, ondersteund door het gerinkel van de bellen van een overweg en het geratel van de wielen op de rails. De lokatie zit dus ook niet echt mee. Och, morgen nemen we de bus naar de Franse wijk in New Orleans. De beheerder heeft ons uitgelegd welke bussen te nemen, en voor ons senioren kost een ritje veertig cent!

Reacties

wilma A long time ago

senioren wel of geen creditcard maar wel mooi korting ,zijn ze overdreven vriendelijk of valt het mee? Alles is toch nice and fantastic??Dat ervaarden wij toen we in Zwitserland Amerikanen ontmoetten bij onze schoonzus, ze hingen aan Stephanie die toen nog in de schattigheidsfase zat ik werd er een beetje wee van, hoe ze met haar omgingen en dat gehug...
jammer dat die sites aan de weg liggen inderdaad.
Even foto's kijken hoe vind jij het Lia???

wilma A long time ago

waar is mijn eerste bericht gebleven zie het niet meer terug hier..

mooie plant!!

wilma A long time ago

Je bent wel erg klein bij die truck Lia!Wat een monsterlijk ,ik bedoel groot ding zeg.
Nog beren op de weg?

Rinus A long time ago

De Amerikanen die we tot nu toe zijn tegengekomen zijn gewoon vriendelijk zoals mensen altijd tegen elkaar zouden moeten zijn. Ofschoon het nu de hele dag heeft geregend, genieten we (ook Lia) van alles wat we hier mee maken.

Lia A long time ago

Ik vind het hier super gezellig , leuke mensen , goeie muziek en 3 x zoveel regen en onweer dan thuis. Paraplu gekocht maar die volstaat niet. Iedereen loopt hier met n poncho aan, maar de temp is goed.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!