Dag 20: Een pechdag

Door Lia en Rinus - A long time ago

Onze reis met de camper nadert zijn einde. Ondanks het vaak heftige weer tijdens het rijden waren we zonder enige schade zover gekomen. Die ochtend gingen we redelijk vroeg op pad om wat boodschappen te doen. Het was zondag in dit zeer christelijk Georgia, maar Harveys bleek toch open. We namen ook wat biertjes en een flesje wijn mee, maar bij de kassa zei een slecht articulerende en zacht  pratende cassiëre dat op zondag geen alcoholhoudende dranken mocht worden verkocht. 

We reden terug naar de campsite toen ik ineens een slang over de weg zag kronkelen. Ik kon echter niet meer stoppen en reed het ongelukkige dier aan gort. Ik ben nog gaan kijken en heb wat foto's gemaakt. De slang was ongeveer een meter lang.

Daarna bezochten we de Okefenokee National Wildlife Refuge. Het begon intussen flink heet te worden. We maakten een korte wandeling en liepen vlak langs een jonge aligator die daar op de kant in het riet lag. Die zagen we echter pas tijdens een boottour die we na de wandeling deden. Het was half een in de middag en snikheet, maar de boot was gelukkig overdekt. Echter alle vogels die de gids ons verzekerde dat die met honderden in het gebied zaten, lieten zich niet zien. Buiten de kleine op de kant zagen we de ogen en neusgaten van twee grotere in het water, en daar bleef het bij. Zelfs de gids was verbijsterd dat we op deze 90 minuten boottocht van $23 pp zo weinig dieren hadden gespot. Als troost vertelde hij tijdens de tocht het ene na het andere verhaal in knauwend amerikaans Engels met een scherpe stem die waarschijnlijk ver over het water liet doorklinken, wat misschien wel de reden was van de afwezigheid van wild. Of we hadden gewoon pech en was het te warm.

Op de campsite vertelde men ons dat we hier niet ver vandaan, net over de grens in Florida, een winkel was waar op zondag wel alcoholhoudende drank werd verkocht. Op het parkeerterreintje voor de winkel stond een pick-up truck waar ik langs wilde gaan om verderop de camper te parkeren. Omdat ik wat uit moest zwenken bij het passeren van de truck schampte de bovenkant van de camper de planken aan de voorzijde van het afdak van de winkel. Er was wat schade aan de planken waar ze een hoek vormden en een strip van isolatiekit op de rechtervoorkant van het camperdak was beschadigd. Een van de werknemers was buiten en zag het gebeuren. Volgens de regels werd op mijn verzoek de politie gebeld en de sherrif nam onze gegevens op en dat was het. Ik was ontzettend kwaad op en teleurgesteld in mezelf dat we, in het zicht van de haven, toch nog schade kregen aan de camper. De agent stelde me enigzins gerust, Don't worry sir, it's no big deal and nobody is hurt! Lia was echter wel wat bezorgd over mij en mijn hart, vertelde ze me later. Ik ga ook altijd flippen met dat soort gebeurtenissen. We hebben, na van de schrik te zijn bekomen, nog wel onze drank gekocht. 

Terug op de campsite heb ik kippehaasjes in bacon gerold op de barbecue gegrild met ongeschilde krielaardappeltjes en diverse groenten, en een glaasje wijn. Een wat mindere dag vandaag, toch smakelijk afgesloten.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!