11 augustus: Central City-Moab

Door A.F. Weidema - 12-08-2018 06:28

 

11 augustus: Central City-Moab

 

Als ik (Pietsje) dit typ is het 21.30 uur en nog bloedheet. Het is al donker, er is een prachtige sterrenhemel en mars is duidelijk (en oranje) te zien. Om te zeggen dat het rood is, gaat wat te ver. We zijn in Moab. Het ligt een stuk westelijker van Denver, waar we gisteren nog waren. De rit hier naar toe was lang. Maar heel mooi. Er was veel afwisseling van omgeving. Vanochtend reden we door prachtige, ruige canyons. Later reden we door bergen met witte rotsen en daarna door een droge, dorre en hete woestijn. Het laatste deel van de reis ging door rood gesteente, langs steile rotswanden en enorme grote rode rotsblokken. Kwistig gestrooid door een reuzenhand. Met rechts van ons de Colorado-rivier. Prachtig. Zie foto. Maar het is hier dus heet, vanmiddag was het zeker 40 graden. Gelukkig waren we al wat gewend qua hitte in Roermond.

We zitten eigenlijk nog wat bij te komen van de bbq. Dat is in huize Weidema altijd een heel spektakel wat vaak gedoemd is te mislukken. Dan is het brood en de salade allang op en eindigt het vlees toch nog in de koekenpan. Maar Robert heeft echt zijn best gedaan om het deze keer te laten lukken. Er is een toverwoord van toepassing op bbq-en en dat is ‘geduld’. En dat heeft niet iedereen. Maar het vlees kwam nu vlak na het eten van de salade en het brood en dat is al een hele verbetering. 

We hebben dus de eerste overnachting in de camper erop zitten. De jetlag zit nog wat in het systeem, we zijn dus nog steeds erg vroeg wakker. We zaten om 7 uur al aan het ontbijt. Om 3 uur was ik even wakker en zag ik op de app dat Gerard en Ulrike opa en oma geworden zijn van een kleinzoon. Hidde is zijn naam. Gefeliciteerd! Wat een leuk begin van de (vroege) dag.

Onze eerste overnachting was bij Golden, niet zo ver verwijderd van Denver. Het was vroeger een mijnwerkersstadje. Zoals er zo veel waren in dat gebied. Goud, zilver en koper werd er vroeger gedolven. Roestige, antieke stellages staan nog gewoon in het landschap. Heel bijzonder.

Er is nu actie in de ‘tent’, we gaan slapen. Yes, het is ons gelukt om de tijd te rekken tot 22.13 uur. Lekker slapen dus. Freek zet de foto’s er nog bij. Tot de volgende keer, lieve groet van ons allemaal!

N.B. Foto's komen later vanwege slechte WIFI!

 

 

Reacties

Leon 12-08-2018 08:26 {{button-54576}}

Wat ren leuke trip tussen die rotsen. Zie ik het goed dat de weg erg slecht is?
Hitte hier even voorbij. Ook wij kunnen nu weer eens goed slapen.
Grappig dat die Taeke nu Jack heet. Dat zou Freek nooit gedaan hebben😄

Monique Kleiser 12-08-2018 08:51 {{button-54579}}

Hele mooie foto,s! En het zal zeker een voordeel zijn dat jullie aan de hitte in Roermond
Hebben kunnen wennen, maar 40 gr is wel heel heet!
Maar het samenzijn, avontuur en de natuur, zal veel goed maken!

Ulrike 12-08-2018 08:58 {{button-54581}}

Dat met de BBQ hadden jullie natuurlijk kunnen oefenen het jaar door? Of? Een al te perfect leven is ook vervelend! We zien uit naar meer!

Jelly 12-08-2018 12:58 {{button-54600}}

Ja, prachtige natuur!! Morgen naar Arches??? In gedachten loop ik met jullie mee naar Delicate Arch! En beleef ik onze vakantie van vorig jaar opnieuw!!! Geniet ervan!

Annet. 12-08-2018 18:35 {{button-54612}}

Wat een prachtige reis en mooie verhalen plus foto's!!
Heerlijk genieten samen.

Dineke 12-08-2018 19:11 {{button-54613}}

Wat leuk, jullie verhalen en prachtige foto's!! Wat een natuur. Haha, de BBQ, ik had wel even om het hoekje willen kijken. Oei, 40 graden, dat is wel warm. Gerard en Ulrike, gefeliciteerd met jullie kleinzoon!! Lekker genieten daar en we kijken uit naar jullie volgende verslag en foto's. Groetjes, Arjan en Dineke

Anoek Bonants 12-08-2018 20:17 {{button-54620}}

Wauw wat een mooie foto’s en wat een hitte! Leuk om jullie zo te volgen 😃. Geniet er van!! Groetjes van Kris en Anoek
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan