13 augustus: Cathedral Valley Loop

Door A.F. Weidema - A couple of years ago

 

13 augustus: Cathedral Valley Loop

 

Stel je voor: je zit in een hobbelende jeep en reist er mee door een desolaat landschap. Met zo nu en dan een struikje, maar vooral dor en droog. De zon brandt genadeloos op het dak en de omgeving lijkt op een maanlandschap. Een maanlandschap met de meest prachtige, verschillende steen-, rots- en bergpartijen die je je maar kunt voorstellen. Die ervaring hadden we vanochtend. Freek had een jeep gehuurd om er vandaag mee door Cathedral Valley te rijden.

Een tweedeurs-jeep. Dit is belangrijke extra informatie, want de opstap is dan hoog om achterin te komen en dat vereist wel enige lenigheid. Gelukkig was er geen verborgen camera die de capriolen van Freek en mij had kunnen filmen.

De jeep stond voor ons klaar op de camping, en na enige uitleg over hoe te rijden en wat te doen bij pech (adviezen: warm vest meenemen voor het geval je bij pech moet overnachten in het park, vooral niet gaan dwalen, er is geen gsm bereik, wachten op passanten en die buiten het park laten bellen om hulp) zijn we enigszins onder de indruk van de komende tocht vertrokken van de camping. Als we bij pech hadden moeten wachten op passanten dan hadden we er nu nog gestaan. Op één auto na zijn we al die uren in het park niemand tegengekomen. Maar dit terzijde. 

De weg naar het park toe was natuurlijke een gewone weg. Na ongeveer 30 mijl veranderde dit drastisch. Toen draaiden we het park in en werd het belang van een vierwielaangedreven jeep duidelijk. Mijn nekwervels zijn gemobiliseerd, zij het niet altijd in de goede richting en mijn ledematen hebben onafhankelijk van elkaar bewegingen gemaakt waarvan ik niet wist dat het mogelijk was. Maar het kon dus allemaal. Het moet een mooi gezicht zijn geweest: vier mensen in een hotsende en botsende jeep. Maar nogmaals: niemand heeft ons gezien. 

De tocht was onvergetelijk. Het was soms wat buitenaards; de natuur kan zelf de mooiste kunstwerken maken. Zie de foto’s. We zijn onbedoeld van de goede route afgeraakt en dat maakte de tocht nog spannender. Volgens Freek zou alles goed komen. En dat kwam het ook, in de laagste ‘gear’ klom de jeep tot grote hoogte. Tot overmaat van ramp begon het ook nog te regenen. Spanning en sensatie dus vandaag in Capitol Reef, maar we hebben het overleefd.

Nu zitten we lekker lui op de camping eenkopje koffie te drinken en wat te lezen. De jeep moesten we weer schoon inleveren, is ook al gebeurd. En Robert en Tessa trakteren ons op een etentje. In de eetgelegenheid op de camping. Een zaaltje met wat tafels en stoelen waar je lekker schijnt te kunnen eten. Ik ben benieuwd!

Lieve groet van ons allemaal,

Pietsje

 

Reacties

Pietsje A couple of years ago

Nog even een aanvulling. De dag was nog niet ten einde..
Het eten was een belevenis op zich. In een soort schuur (met kolibries bij de ingang die afkwamen op neergehangen bakjes met zoetigheid) kon je bij de balie je eten bestellen. En ook direct afrekenen. Typisch Amerikaans eten. Spareribs, steak, halve kip met twee bijlagen. Alles huisgemaakt en heel lekker. Morgen komt er een foto. Het is niet goed uit te leggen. Maar veel Amerikaanse wordt het niet.
Na het eten even lekker gedoucht. Omdat het vuurtje stoken tot nu toe geen succes was hebben Tessa en ik maar een kampvuur gemaakt. Gewoon perfect gelukt. We zitten nu lekker met z'n viertjes om het vuur heen. Marshmallows aan een stokje in het vuur. Heerlijk. Uit ervaring kan ik zeggen dat één marshmallow heerlijk is, twee marshmallows ook nog lekker zijn en bij drie marshmallows wordt je wat misselijk...
Op de achtergrond hoor je de krekels...
We genieten enorm van de vakantie!

Monique Linssen A couple of years ago

Wwauw wat een avonturen zeg. En weer zo’n ruig landschap. Prachtige foto’s!! Dat wordt straks weer een fantastisch album Pietsje!!
Hier regent het momenteel maar Jan vertelde dat het overmorgen al weer 30 graden wordt. We zullen zien!! Vanavond vergadering van Coro en verder blijft het voor ons een rustige week. Ik verheug me al weer op jullie volgende verhaal!!
Lieve groet 😘🇺🇸💐

Henk vanGansewinkel A couple of years ago

Hallo reizigers, wat een mooie foto's en weer een mooie belevenisdag met geweldig verhaal. Toch jammer dat er niet een camera in de jeep hing, haha. Lijkt mij toch wel spannend als ik het zo lees. Toch in de " middle of nowhere" en dan maar 1 andere auto tegenkomen.
Eten op de camping was dus echt iets voor Freek en Robert. Hopelijk houden de heren van vuurtje stoken anders wordt dit waarschijnlijk de taak voor Pietsje en Tessa.
Heel veel plezier en ik verheug mij alweer op de volgende blog.

Dineke A couple of years ago

Hahaha, Pietsje, ik zit hardop te lachen om jouw verslag. Had dat graag even willen zien. Wat een avontuur en wat een ongelooflijk bijzonder en mooi landschap. Ook wel een beetje desolaat. Wat een ruimte. Wat ben je als mens dan maar nietig he? Vuurtje stoken moet je dus maar gewoon overlaten aan de dames. Wat doen jullie prachtige dingen. En wat fijn dat wij daar van mee mogen genieten. Freek en Robert kunnen inderdaad hun geluk niet op met al dat vlees 🍗 eten. Wij beleven hier onze eigen avonturen, hebben gisteravond voor de zesde achtereenvolgende dag een eland gezien 🤓. En Freek, hij staat op de foto😃. Zo mooi om te lezen dat jullie het zo naar de zin hebben!! Lekker verder genieten en we zijn nu alweer heel erg benieuwd naar jullie volgende avonturen, foto's en niet te vergeten jullie prachtige verslag van de dag. Een fijne dag!!

Monique Kleiser A couple of years ago

Lieve Tessa Robert, Pietsje en Freek,

Wat een avontuur daar met die jeep! Ik had graag muisje gespeeld.
Ik vind het knap dat jullie zo het avontuur aangaan, maar dan beleef je ook wat!
De natuur is echt schitterend en ook ik verheug mij weer op het volgende blog en de prachtige foto,s!

Enjoy!!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!