14 augustus: Torrey-Bryce Canyon

Door A.F. Weidema - 15-08-2018 02:21

 

14 augustus: Torrey-Bryce Canyon

 

Na het kampvuur van gisteravond; heel gezellig om het vuur, hebben we heerlijk geslapen. Vanmorgen was het zo frisjes dat we binnen ontbeten hebben. Pietsje, Robert en ik hadden een vers gebakken muffin, die je voor bij de campingwinkel kon bestellen. Pietsje heeft voor Tessa speltpannenkoeken gebakken. Dus voor iedereen een goed ontbijt!

Rond half tien vertrokken we richting Bryce Canyon via de scenic byway nr.12, één van de mooiste toeristische wegen in de USA. We reden eerst naar het goed 3000m. hoog gelegen Aquariusplateau, van waaruit je weer prachtige vergezichten hebt.

De omgeving verandert elk moment weer van steensoort en -kleur. Op een gegeven moment rijd je over de weg met aan beide zijden diepe afgronden.De weg slingert zich als het ware over de top van de bergen; heel apart!

Tessa vond dat we wat aktiever moesten zijn en niet alleen in de camper moesten rijden. Dus had ze een “hike”(wandeling) uitgezocht en wel de Escalante natural bridge hike, een tocht van ongeveer 5 km.Nou dat werd best een pittige tocht, zeker voor mij met m’n slechte voeten en knieën. Rugzak op, water mee en lopen maar. We moesten in totaal 8 keer door de rivier; dus natte voeten en schoenen! Pietsje vond dat zonde voor haar nieuwe bergschoenen, dus die had extra oude schoenen meegenomen die na de tochten door het water, we krijgen er nog één in Zion, weggegooid mogen worden. Een extra verzwaring van de tocht was dat het helemaal door rul zand ging; ga jij maar 5 km door rul zand op het strand lopen! Het was me dus best zwaar. We werden wel beloond met een schitterend natuurverschijnsel, een natural bridge, een natuurlijk gevormde brug tussen twee rotsen. Ook de omgeving tijdens de wandeling was indrukwekkend. Na twee uur waren we doodop, kletsnat bezweet weer bij de camper. Ik zat er helemaal doorheen; “je word ouder papa, geef het maar toe!” De airco aan, wat te eten en daarna ging het wel weer. 

Zo, nu nog de laatste 60 mile naar Bryce Canyon! Dat ging vlotjes, zodat we half vier op ons plekje op camping Ruby’s Inn stonden. Het is hier lekker weer, niet te warm en we genieten nu van een Heineken of een Coronaatje! Straks de eerste was doen en dan morgen Bryce Canyon verkennen. We moeten dan met de shuttlebus het Park in, en deze stopt hier recht tegenover, zo’n 100 m. Hier vandaan.

Groetjes van ons

 

Freek

Reacties

Ulrike 15-08-2018 07:01 {{button-54750}}

Ach ja, er komt een tijd dat de wegen tussen oud en jong gaan scheiden, dat is gewoon zo, je botten gaan het vertellen. Bij ons is dat al heel veel jaren terug dat we dachten: en nu gaan ze hun eigen uitdagingen aan. Alles heeft zijn tijd en dat is ook goed zo! Maar tijden kunnen keren als er eventueel kleinkinderen komen, dan mogen beppe en pake mee om te passen, hoorde ik! Zo zie je maar.
Toen ik jullie vorige week sprak waren jullie ontzettend moe en toe aan uitrusten. Wat doen jullie daarmee?

Jullie gaan nu slapen en bij ons is de nieuwe dag begonnen, hopen we op een goede dag!

Ulrike 15-08-2018 07:04 {{button-54751}}

Oh ja, gisteren sloeg mijn pc op hol toen ik jullie een berichtje probeerde te schrijven. Hebben jullie een idee hoe dit landschap is ontstaan? Zo veel verschillende steensoorten met diverse ingrediënten. het lijkt ook niet zo'n harde steen te zijn? Hier heb je het altijd over de ijstijd die het landschap heeft gevormd. Hoe zit het daar?

Monique Kleiser 15-08-2018 07:19 {{button-54753}}

Haha wat is Tessa weer streng en rechvaardig! Dat wordt nog een strenge dokter!
Tja beweging moet er zijn, maar dan heb je ook een stoere tocht!
Voor nu even rust!
Dikke knuffel voor jullie allemaal!

Marion 15-08-2018 09:02 {{button-54771}}

Hallo allemaal,
Hoe geweldig en super heeeeeerlijk om jullie reis mee te kunnen maken. Ik hou ervan om de landschapsfoto's te zien en herinner me mijn lang geleden reizen door de VS.
Jullie reisverslag laat me vaak glimlachen ... Pietsje, jij hebt gelijk. Het is zonde voor nieuwe bergschoenen door water te lopen. Dat is precies wat ik toen ook heb besloten 🤣
En ik heb moeten ervaren hoe te veel marshmallows de magen van 3 kinderen beïnvloeden!!
Het is ook interessant om te zien wat er in de loop van de tijd is veranderd - zo als shuttlebus of entreegelden in nationale parken.
We wensen jullie nog veel plezier, avontuur, droge schoenen en gezonde knie.
Lieve groeten van
Marion en Ger

Leon 15-08-2018 09:09 {{button-54772}}

Schitterend met jullie avontuur mee te liften vanuit een stoel onder de plataan. Freek jij gaat er nog altijd voor ondankscje pijntjes. Top

Jaap-Jan 15-08-2018 11:28 {{button-54785}}

Dat was een goede keuze van Tessa :D Een prachtige omgeving en heel gezellig. We gaan de reisverhalen volgen, leuk dat dit zo kan.

Fijne dagen! Hester en Jaap-Jan
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan