15 augustus: Bryce Canyon

Door A.F. Weidema - A couple of years ago

 

15 augustus Bryce Canyon

 

Vandaag geen reisdag, dus wat meer tijd om op te staan, ons gebruikelijke kopje thee en daarna buiten ontbijten. Dat kon omdat de zon boven de bergen uitkwam; vannacht was het goed koud( ongeveer 8 graden)

Daarna mochten de bergschoenen weer aan; ze waren alweer goed droog geworden na de rivierdoop van gisteren. Met de shuttlebus ging het het Park in, waar we op Sunsetpoint uitstapten. Van daaruit zie je over het rode Bryce Canyon verschijnsel uit. Allemaal puntige zuilen, hoodoos genaamd, zie je in alle vormen en maten. En zeker als de zon erop schijnt is dit fantastisch mooi.

We hadden een wandeltocht van zo’n 5 km uitgezocht, eerst de Navajoloop met aansluitend de Queens Gardentrail. Dat betekende eerst ongeveer 150 m. hoogteverschil omlaag; best pittig. Maar het uitzicht op dit natuurverschijnsel vergoed erg veel. Daarna ging het weer omhoog naar de rim (rand) bij Sunrisepoint. Boven aangekomen veranderde het weer en begon het te druppen en in de verte hoorden we onweer. Voor ons een teken om de shuttlebus op te zoeken en terug te gaan naar de camping.

 

Daar begon het heftiger te regenen en dat heeft tot half vier geduurd.

Pietsje en ik gingen nog wat boodschappen doen hier, maar dat leer je snel af; monsterlijke prijzen! Ruby’s Inn, zo heet dit commerciele gebeuren van camping, hotel, lodges en winkeltjes hanteert redelijke woekerprijzen. Dus morgen onderweg maar weer een normale supermarkt zoeken.

Verder heb ik geïnformeerd bij de ATV-verhuur, waar we morgen een begeleide quadtocht gaan maken. Ze moesten onze rijbewijzen hebben, maar Pietsje heeft die niet mee! Mag ze bij mij achterop. 

Straks gaan we nog wel eten bij het restaurant van Ruby’s Inn

Reacties

Pietsje A couple of years ago

Nou, ik weet niet of dat een goede combinatie is: ik bij Freek achterop. Freek houdt van snel en ik niet....
Ik heb mijn paspoort thuisgelaten in de veronderstelling dat ik hem niet nodig zou hebben. Met als gevolg dat Freek morgen met mij achterop op een M.T.V. door Bryce Canyon crosst.
Er komen ongetwijfeld foto's. Mochten er foto's komen met Freek alleen op het voertuig dan is het niet goed gegaan. Dan ben ik afgestapt.
Ulrike, je hebt wel in de gaten dat we op onze manier tot rust komen. Door hele andere dingen te doen dan de dagelijkse dingen en werkzaamheden. Ook dat ontspant.
Na de prachtige tocht door Bryce Canyon, zie bovenstaande foto's hadden we, noodgedwongen door de regen toch nog een rustige dag. Wat lezen, luieren...
Ulrike, je had een vraag over de rotsen en het gesteente hier. Hele goede vragen, ik moet nog even uitzoeken hoe het precies zit. Maar de prachtige vormen komen omdat bergen bestaan uit zachter en harder gesteente . Door erosie tijdens miljoenen jaren zijn de prachtige vormen ontstaan. Het zachtere gesteente verdween en het hardere steen kwam in mooie vormen tevoorschijn. Het proces gaat alsmaar door. Ook nu nog natuurlijk. De kleuren zijn zo verschillend door de verschillende mineralen in de steen.

Pietsje A couple of years ago

Beste mensen, jullie weten niet half hoe leuk we jullie reacties vinden. Bij ons kopje thee s'ochtends zitten we alle reacties te lezen. En te bespreken. Blijf vooral reageren!

Henk van Gansewinkel A couple of years ago

Goedemorgen reizigers, wat weer een leuke dag dat jullie gehad hebben. Behalve mooie foto’s ook nog eens een voortreffelijke uitleg over de natuur en het ontstaan daarvan daar. Andere omgeving, bezigheden en toch eigentijd indelen brengt inderdaad wel rust en ontspanning (zolang je niet elke avond flink gaat stappen en feesten).
Pietsje, als ik foto’s van alleen Freek op de MTV zie hoop ik idd dat je afgestapt bent en niet ergens onderweg verloren bent gegaan. Maar goed vasthouden.
Veel plezier, voorzichtig en geniet ervan.

Monique Linssen A couple of years ago

Goedemorgen allemaal,

Jullie hebben nu één week vakantie erop zitten en het lijkt alsof jullie voor 3 weken indrukken hebben opgedaan. Nou als dat zo doorgaat, Freek, hoef je de eerste 3 jaar niet op vakantie :-) Dan beleef je in 3 weken, vakantie voor 9 weken. Grapje natuurlijk.
@Pietsje: je hebt gewoon 2 paar wandelschoenen bij je!! Daar zou ik niet opgekomen zijn. Slim hoor! Ik weet dat je een economische inpakker bent, dus dan heb je ook plaats voor 2 paar zware schoenen.
Ik wens jullie nog veel plezier. En hier in Nederland wordt het vandaag ook weer een warme dag, 29 graden!!
Lieve groet,
Monique

Annet. A couple of years ago

Goeiemorgen allemaal,

Dan wil ik deze keer ook niet missen bij het kopje thee....
Het is iedere ochtend weer spannend wat jullie beleven en om de mooie foto's te zien!
Op de praktijk zit ik dan al heel vroeg alles te lezen en dan heb ik het gevoel dat ik ook even op vakantie ben. Wat een belevenissen...Pietsje, wanneer het je niet bevalt bij Freek achterop kan je misschien bij Tessa meerijden? Kijk, de stemming moet natuurlijk daar wel goed blijven....
Een hele mooie dag weer vandaag, heerlijk genieten.

Annet. A couple of years ago

Ben ik nog even,
Ik heb geen reisverslag van de 14e , het verhaal van natte schoenen dus niet gelezen...
Of hebben jullie van die dag geen verslag gemaakt?

Groeten!

Cor A couple of years ago

Goedemorgen allemaal,

Wij houden hier in Noorwegen vandaag een rustdag. Op de foto’s zie ik jullie in t-shirts en korte broeken staan, hier is het weer iets anders. Gisteren heb ik (Ria was niet mee) het ijs in de omgeving uitgeprobeerd, het was dik genoeg (zo’n 80 meter dik). Het was een mooie tocht. Ik ben om 8 uur vertrokken naar het verzamelpunt voor het kajakken en na een tocht over het gletsjermeer hebben we een wandeling naar en over de gletsjer gemaakt. Pas om kwart over zeven waren we terug bij de auto. De terugweg duurde wat langer door werkzaamheden in een tunnel, bijna een uur wachten voor er weer verkeer door heen kon. Het was een pracht ervaring. Via de app stuur ik wel wat foto’s.
Na de rustdag vandaag gaan we in twee dagreizen naar Oslo en nemen dan de nachtboot naar Denemarken. Zondag rijden we weer naar huis.
Jullie veel succes en plezier (?) met de quadtocht.

Groet
Cor en Ria

Britt A couple of years ago

Heel leuk om te lezen dat jullie het leuk hebben! Ik heb bijna het idee dat ik met jullie "meeloop" als ik bij mijn dagelijkse fitness uurtje jullie blog lees terwijl ik op de crosstrainer het schermpje aan heb staan met de verschillende nationale parken haha.
Ben benieuwd hoe jullie quadtocht afloopt...
Groetjes uit Nijmegen!

Ulrike A couple of years ago

Veel leuker om later te reageren, kun je al die andere leuke berichten lezen!
Cor, veel plezier op de boot naar DK, wat heb ik daarvan genoten, vooral het uitvaren uit Oslo en het lange varen door de "Scherenlandschaft" heen.
Pietsje bedankt voor je uitleg, snap het goed met de harde en zachte steen. Maar de verschillende kleuren wijzen er misschien wel op dat het in verschillende tijden is ontstaan? Het ëén roept de andere vraag op, sorry!!!
Zie ernaar uit te horen hoe het jullie vandaag zal vergaan! Beetje vertrouwen Pietsje, ultieme relatietest!!!
de hartelijke groeten aan jullie samen!

Freek A couple of years ago

Hallo Annet,

Op: https://tiogatours.nl/ reisverslagen/ weidema-usa2018 kun je alle berichtjes vinden.

Groetjes
Freek

Dineke A couple of years ago

Haha, het berichtje dat Pietsje bij Freek achterop gaat, houdt de gemoederen aardig bezig. We gaan nu met argusogen het verslag lezen en de foto's bekijken. Wat weer een prachtige foto's en een mooi en leerzaam verslag! Wij genieten allemaal mee. Nog even voor Freek: Eindscore elanden: 9 ½ 😃. (de ½ is de eerste in het donker, daarvan hebben we alleen de ogen 👀 gezien, dus die telt niet helemaal voor vol mee). We zijn op de terugweg, zitten op de boot naar Frederikshaven. We zijn ontzettend benieuwd naar jullie tocht met de quad! Heel veel plezier gewenst!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan