16 augustus Bryce Canyon-Zion

Door A.F. Weidema - 17-08-2018 04:47

 

 

16 augustus: Bryce Canyon-Zion

 

Hallo allemaal,

 

Allereerst het goede nieuws: Pietsje heeft de ATV tour zonder problemen overleefd!!!

Vanmorgen was het dan zover,; de ATV- tour. Om 10 uur aanwezig zijn; de rijbewijzen getoond, helm en bril uitgezocht en het feest kon beginnen. Robert en Tessa elk op een quad en Pietsje bij mij achterop. Er waren nog 3 andere quads en een gids, een wat oudere Amerikaan, die ons op een leuke manier veel vertelde over het gebied van Bryce Canyon. We reden eerst naar de rand van de canyon en daarna door de heuvels erachter. Wij vonden het allevier erg leuk om te doen; Pietsje was onze fotograaf achterop. Zodoende hebben we ook nog leuke foto’s en filmpjes van het gebeuren. Elk nadeel heb z’n voordeel! Onderweg hebben we nog een paar antilopen gezien; die waren zo te zien de dagelijks voorbijdenderende quads wel gewend.

Na een goed uur waren we terug; een leuke belevenis rijker.

We gingen nu richting Zion; onderweg bij Red Canyon, de naam zegt het al, erg rode steenformaties,hebben we een koffiestop gemaakt. Het ging daarna over een mooie weg in strak tempo richting het zuiden. Vlak voor de afslag naar Zion was een German bakery, een duitse bakker, waarvan ik al gelezen had in de krant in Nederland dat die daar was. We hebben daar brood gekocht. Om nou te denken dat ik er met m’n Duits terecht kon, nee dus, er werkten alleen 3 stevige zwart Amerikanen, die van brood niet veel af wisten. Na een Duits broodje zijn we doorgereden naar Zion. Vlak voor het Park moesten we door de Mount Carmen tunnel. Omdat die alleen in het midden hoog genoeg is voor een camper moest het verkeer aan de andere zijde van de tunnel wachten zo dat wij er goed in het midden rijdend doorheen konden.

Omdat Tessa nog niet gehiked had vandaag werd er een hike opgezocht. Dit werd de Watchmantrail, genoemd naar een berg hier. Je snapt het dus wel, dit werd weer klimmen geblazen. We wilden een uur lopen, dus na een goed half uur klimmen met de meest mooie uitzichten op de omringende bergen ging het weer terug naar de camper. Na een bezoek aan de supermarkt; de koelkast was weer goed leeg ging het naar de camping. We hebben hier een mooi plaatsje gekregen.

Pietsje heeft voor ons Hollandse pot gekookt: hamburgers van heel goed (organic) vlees, aardappelen, bloemkool, broccoli en worteltjes! Je ziet wel, het is hier heel gezond!

Ik zit hier nu buiten om half negen in een heerlijk temperatuurtje dit berichtje te schrijven. Nu nog de foto’s erbij en dan hebben jullie weer ons dagelijkse verslag.

Groeten

Freek

Reacties

Freek 17-08-2018 05:03 {{button-54897}}

Aanvulling van Pietsje: Ken je die tekenfilms van Popeye, of The Flinstones? De actie waarbij, als de stripfiguur wegholt, de benen al vooruitlopen en het hoofd nog even achterblijft? En dan met een ruk weer bij het lichaam komt? Zo voelde ik mij achterop de quad toen Freek nog even moest wennen aan het feit dat gas geven ook echt acuur gas geven is. En dat remmen ook echt abrupt remmen is? En dan met een zware helm op...arme nekwervels wederom. Maar op een paar vermaningen mijnerzijds na is de tocht goed verlopen. Het was prachtig onderweg. De gids vertelde ook erg enthousiast. Over de mormonen die zich er vroeger vestigden. Over het zware werk wat gedaan moest worden om het land vruchtbaar te maken.
Morgen gaan we naar The Narrows. En hebben daar een actie waarbij de wandeltocht door het water gaat met aan weerszijden steile rotswanden. We worden weer nat morgen. Maar dat is niet erg, het is hier erg warm.
Monique, ik heb geen twee paar bergschpenen mee, dat paste echt niet in de koffer. Wel fijn dat je me een inpakspecialist vindt! Speciaal voor morgen heb ik hele oude schoenen meegenomen die ik daarna weg ga gooien. En die schoenen heb ik dus al gebruikt voor de wandeling van eergisteren waarbij we acht keer door een rivier moesten waden om het pad te volgen. Morgen meer!

Ulrike 17-08-2018 07:29 {{button-54898}}

Goede morgen, zeg! En wat zegt de fysiotherapeut in jullie?

Monique Linssen 17-08-2018 07:43 {{button-54899}}

Hallo allemaal,
Wat een super avonturen beleven jullie. Schitterende foto’s en super ruig om op zo’n quad te rijden. Heerlijk om ‘S morgens bij het ontbijt jullie verhalen te lezen. En, iedereen zegt het al, het is net alsof we er bij zijn. Veel plezier weer vandaag!!
Ik ga oefenen voor Coro 😉😘

Marion 17-08-2018 07:55 {{button-54901}}

Ik zou graag morgen met jullie mee willen gaan. De virgin river wandeling is adembenemend !! De erosie door het super snel stromend water in de nauwe kloof heeft dynamische rotsformaties gecreëerd.
Ik wens jullie dat er geen regen wordt verwacht en de wandeling is toegestaan.
Jullie moeten in elk geval zo ver lopen dat jullie de vele toeristen achterlaat ook als jullie gedeeltelijk moeten zwemmen zo als ik jaren geleden.
Ik kijk uit wat jullie vertellen.
Veel plezier
Marion en Ger

Henk vanGansewinkel 17-08-2018 08:15 {{button-54905}}

Wat leuk om weer te lezen en mee te beleven. Lijkt mij steeds leuker om ook en keer die kant op te gaan.
Fijn dat de quad toer goed gegaan is. Hollandse kost tussendoor lijkt mij ook wel een verademing na al dat amerikaanse voedsel. Veel plezier in de Narrows.

Jelly 17-08-2018 08:56 {{button-54909}}

Hoi allemaal! Wat een leuke verhalen, en prachtige foto"s!! Bryce is inderdaad prachtig! Veel plezier in the Narrows, hopelijk staat er niet te veel water, anders moet je zwemmen! Een stevige wandelstok is aan te raden! Succes, en de hartelijke groetjes voor jullie allemaal van ons allemaal vanuit Ell.

Monique Kleiser 17-08-2018 09:19 {{button-54913}}

Als ik het weer lees, dan krijg je inderdaad heel veel zin om ook naar dit gebied af te reizen.
ik denk ook wel de stoerste vakantie tot nu toe!
Jullie schrijven zo spannend en leuk! daardoor hele goede reclamemakers voor Tiogatours!
met jullie verhalen boeken mensen sneller.
Heel veel plezier en avontuur weer vandaag! Ik verheug mij alweer op het volgende verhaal!

Dineke 17-08-2018 09:45 {{button-54921}}

Goedemorgen, prachtige foto's!! En weer een geweldig verslag!! Wat een mooie natuur daar! Haha Pietsje, heel beeldend beschreven hoe het achter op de quad ging. Wel heel mooi dat jullie ook uitleg hebben gekregen over het gebied. Daar wordt het alleen maar indrukwekkender van. Goed zo Tessa, een dagelijkse hike! Succes en veel plezier met jullie tocht van vandaag!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan