17 augustus: Zion-Lake Powell

Door A.F. Weidema - 18-08-2018 03:12

 

17 augustus Bryce Canyon-Lake Powell

 

Vanmorgen om goed 7 uur wakker geworden. Robert en Tessa bleken slecht te hebben geslapen; het was te warm geweest bovenin zonder airco aan. We konden wel buiten ontbijten; was erg lekker qua temperatuur.

Na het ontbijt konden de wandelschoenen weer aan; het ging richting de Narrows in Zion N.P.. We reden naar het Visitor Center waar een groot parkeerterrein voor campers was. Van daaruit ging de shuttlebus het Park in; in Zion mag je niet met je auto komen, omdat het er te smal is en te druk. Na 40 minuutjes in de bus kwamen we bij het eindstation: Temple of Sinawawa. Van hieruit was het een half uurtje lopen naar het water van de Narrows! 

Daar ging het de rivier in, stukken door het water en dan weer langs de oever. Het water was erg troebel, zodat je de stenen niet zag liggen! Dus balanceren in het water. Met de enkels en knieën van mij een hele opgave! Maar ik ben er zonder in het water te vallen vanaf gekomen. Je loopt door het water en tussen hoge rotswanden; indrukwekkend.  Het was er nu in vergelijking met 2011 wel veel drukker, haast te druk! We besloten dan ook niet verder te gaan en terug te keren; dezelfde route nog eens maar dan in de andere richting.  Het was erg mooi, maar ik was blij dat ik weer vaste grond onder m’n voeten had. Toen nog weer een half uurtje terug over een verhard pad en dan weer met de shuttlebus naar de camper. 

Dan is het wel fijn dat je een generator, een benzinemoter die stroom opwekt, hebt die zorgt dat de airco werkt. Zelfs de automoter werd gestart, zodat ook die airco werkte. Dan is het er pas uit te houden. We hebben toen geluncht in de camper, wat een luxe. 

We moesten toen nog 120 mile naar Page bij Lake Powell rijden; eerst door Zion N.P. En weer door de Mount Carmeltunnel, waar het verkeer van de andere kant weer op ons moest wachten, omdat wij met onze camper in het midden moesten rijden vanwege de hoogte van de tunnel. 

De rest van de route was rechttoe rechtaan, onderweg één stadje, Kanab, en verder alleen maar kaarsrechte wegen. We staan nu aan Lake Powell, een groot stuwmeer, waar het zo’n 40 graden warm is; zweten dus! De airco op volle toeren, het zonnescherm uit, de bergschoenen in de zon, een koud pilsje of een koud glas witte wijn bij de hand, zo is het wel uit te houden.

Groetjes van ons allen.

Freek

 

 

Aanvulling Pietsje: Ik ben me ervan bewust dat we niet erg milieu-bewust bezig zijn met de airco. Aan gescheiden afval doen ze hier ook al niet. Slecht geregeld.  Bij de supermarkt krijg je nog plastic tasjes. Maar die gebruiken we voor het afval. Benzine-slurpende S.U.V.’s  zijn hier een gewoon verschiinsel. Het milieu heeft hier geen prioriteit.

De opwarming van de aarde valt ook wel wat mee volgens Trump. 

Maar we zitten hier op de camping een partij te zweten onder de luifel. Hoezo geen opwarming? 

Robert is op jacht. Hij mept rode mieren dood die ons belagen. 

De wandeling door het water in The Narrows was erg leuk. Maar het was er erg druk. Zeer toeristisch. Tessa heeft haar grenzen verlegd, ze stapte moedig door het koude water. Er is niemand gevallen of uitgegleden gelukkig. Mijn schoenen hebben hun laatste actie gehad en gaan nu bij het afval. Terwijl ik hier zit word ik belaagd door zwarte mieren. En ook geprikt. Maar goed, als dat alles is aan problemen dan valt het wel mee! 

Ulrike, de fysiothereut zegt: goede oefening voor de nekspieren! 

De tocht hier naar toe was weer prachtig. Indrukwekkend, majestieus, ik weet niet hoe ik het moet omschrijven. We zijn maar nietig in deze geweldige omgeving. 

Morgen gaan we naar Monument Valley. Jelly, we verheugen ons op de mooie camping!

 

N.B. Wifi is dramatisch hier, dus foto’s komen later!!

Reacties

Leon 18-08-2018 07:20 {{button-54957}}

Typisch Amerika. Veel ophef maken maar zelf ho maar. Zijn wij als klein landje toch goed bezig.
Fijn als je nieuwe schoenen hebt dan kun je de oude weggooien. Freek, knap dat jr zo’n uitdaging aan durft met je knie en enkel.
Gr Leon

Cor 18-08-2018 07:51 {{button-54960}}

Vreemd dat men in de VS niets merkt van milieu en klimaat. Dat stopt daar zeer bij de grenzen. Het land krijgt de president die ze verdienen.
De Narrows zijn vast indrukwekkend. We zien de foto’s later wel. Jammer dat het zo druk was.
We zijn gisteren over deels onverharde bergwegen naar de omgeving van Lillehammer gereden. De grindwegen waren beter dan de asfaltwegen, leken soms wel aangelegd op een wasbord. Na aankomst bij onze hut heb ik me aan de regels van Tessa gehouden. Omdat de skilift niet werkte ben ik naar boven gelopen en terug heb ik de rode piste genomen. Wat een schitterend uitzicht was er boven.
We pakken weer in en gaan zo weer rijden, de laatste etappe in Noorwegen.

Groeten Cor en Ria

Monique kleiser 18-08-2018 10:00 {{button-54971}}

Ja wij zijn inderdaad mieren tov de grootse indrukwekkende natuur daar.
Ik hoop dat de Amerikanen toch nog lang voor deze prachtige reservaten blijft zorgen.
We gaan het meemaken in Trumpland.

Hoop dat jullie wat lagere temperaturen weer krijgen en weer beter kunnen slapen.
Jullie tocht is heel inspirerend voor ons!
Hele mooie dag vandaag!

Dikke knuffel en liefs voor Tessa, Robert! Pietsje en Freek van ons

Dineke 19-08-2018 13:57 {{button-55029}}

Weer een mooi verslag van jullie tocht. De warmte zal wel slopend zijn. Ik heb gehoord dat het helpt wanneer je je oorlelletjes (gek woord sls je het zo ziet staan) nat maakt en dan probeert wat wind te vangen 😲. Tja, ik heb het nog nooit geprobeerd en ik weet ook niet of het werkt bij 40 graden 😬. We zijn benieuwd naar de foto's. Wat het milieu betreft: Wij zijn in de vakantie milieubewust voor wel 6 mensen geweest met het schaarse water en het scheiden van het afval dus dat heft het misschien weer een beetje op. Gister de reuzen gezien. FANTASTISCH! Groetjes voor jullie allemaal en we zijn heel benieuwd naar jullie volgende avonturen!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan