18 augustus: Lake Powell-Monument Valley

Door A.F. Weidema - A couple of years ago

 

18 augustus Lake Powell-Monument Valley

 

Vannacht was de eerste nacht dat de airco aanbleef; het was anders te warm! Het maakt wel veel lawaai, maar het kan niet anders. Ik was half zeven klaarwakker en ben direct naar buiten gegaan; daar was het in de zon al haast te warm! Na in het beetje schaduw dat we hadden te hebben ontbeten ging het richting Antelope Canyon. Dit is een Canyon, die door het water uitgeslepen is in zandsteen. Mede door de zon krijg je de mooiste kleuren rood en bruin te zien als je er doorheen loopt. Deze canyon wordt geëxploiteerd door de Navajo indianen. Je gaat eerst met een jeep of een oude legertruck naar de ingang van de canyon. Over zandwegen kom je kompleet doorgeschud aan! Dan ga je als kuddedieren de canyon in; het is er erg druk en toeristisch, maar meer dan de moeite waard; zie de foto’s.

Na een goed uur waren we terug bij de camper en zijn toen naar de Horseshoe Bend gereden, een indrukwekkende meander in de Coloradorivier. Om dit te kunnen zien moesten we een stuk door zand lopen bij goed 40 graden, te midden van veel met busladingen vol aangevoerde Japanners; vreemd volk! Het uitzicht maakte alles goed.

Na wat te hebben gedronken ging het richting Monument Valley, een rit van 120 mile, door een kaal woestijngebied waar ik nog niet gratis wilde wonen! Na onderweg nog wat inkopen te hebben gedaan zijn we om half zes bij “the View” aangekomen, de camping met uitzicht op Monument Valley. We zitten nu hier eerste rang en genieten van het magnifieke uitzicht. We hopen straks op een mooie zonsondergang; zo te zien gaat dat wel

Ik zit hier al een uur dit stukje te maken. Wifi is slecht. Er staan meer foto's in "afbeeldingen"

Groetjes

Freek

Reacties

Henk vanGansewinkel A couple of years ago

Wat een mooie foto's van het park en wat een geweldig uitzicht vanaf de camping. Denk dat Pietsje genoeg inspiratie opdoet voor een mooi schilderij. Ik lees dat ivm de warmte de airco de hele nacht aanbleef. Ik dacht dat het 'snachts flink deed afkoelen daar, maar daar heb ik mij dan dus in vergist.
Toeristen, ben je zelf ook, zijn er overal, maar de mooie beelden maken inderdaad veel goed. Geniet lekker van de natuur daar.

Jelly A couple of years ago

Ja, ja, hiervoor doe je het!!! Kijk eens wat een prachtige verschillende natuurfenomenen jullie in 1 dag aanschouwen!! Daar word je echt stil van! En dan kun je maar 1 ding doen: ervan genieten!!!!!

Jelly A couple of years ago

En zie je dat bootje in het water bij de Horseshoe Bend? Dat waren wij een jaar geleden :)

Dineke A couple of years ago

Prachtige en indrukwekkende foto's. Wat een natuur!! Hebben jullie een mooie zonsondergang gezien? Ik hoop dat het een prachtig schouwspel is geweest! Na de reuzen nu het volgende festijn: Maarten van der Weijden die de Elfstedentocht zwemt. Morgenochtend vroeg gaan we hem aanmoedigen in Bartlehiem als hij de afslag naar Dokkum pakt en morgenmiddag/avond natuurlijk ook als hij langs ons huis zwemt. Wat een kanjer! Een hele mooie dag vandaag, we zijn weer benieuwd naar jullie volgende verslag.

Monique kleiser A couple of years ago

Wat een prachtige foto,s ! En wat een indrukkende natuur!
In je stoel kijken naar dit uitzicht........daar wordt je heel stil van.
Geniet maar met volle teugen ondanks de temperatuur van 40 gr.
Wat hebben jullie al veel beleefd in 10 dagen.
Op naar een mooie nieuwe week!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!