21 augustus: Grand Canyon Village-Kingman

Door A.F. Weidema - A couple of years ago

Ll

21 augustus: Grand Canyon Village- Kingman

 

Vandaag is de eer aan mij, Pietsje, om te schrijven.

Vanochtend ging de wekker om half zeven. We konden niet uitslapen deze keer, want er zou actie komen vandaag. Robert heeft wat extra cereals bij het ontbijt genomen (Ezekiel 4:9) voor alle zekerheid. Je weet maar nooit. Jazeker, zijn ontbijtgranen heten echt Ezekiel 4:9. We hebben die bijbeltekst niet direct paraat, maar Ulrike misschien wel.

Waarom die extra voorzorg? Freek heeft een helicoptervlucht geboekt voor 9.00 uur. Best wel een beetje spannend, want voor Tessa, Freek en mij zal dit de eerste keer zijn in een helicopter.

Omdat we na de vlucht direct doorrijden, moeten we alles al rijklaar opruimen.

Ruim op tijd (natuurlijk, Freek is van de klok) zaten we in de wachtruimte van de helicopterfirma. Er werd een video gedraaid met veiligheidsinstructies. Mij is nog niet helemaal duidelijk waarom we moeten kijken naar een filmpje met instructies voor het geval we in het water belanden. Welk water? De Coloradorivier? Erg knap dat we, als we  neerstorten, precies in die rivier neerkomen…

We zaten met 6 passagiers in de helicopter (we zaten met zijn viertjes achterin) en hadden een koptelefoon op. Met rustgevende muziek, daar is echt over nagedacht. Maar na het opstijgen veranderde de muziek en genoten we van het uitzicht en de bijpassende muziek. Eerst vloog de piloot over bebost gebied om dan opeens (met aanzwellende muziek, het leek wel de Efteling) over de rand de Grand Canyon in te vliegen. Overweldigend om door dat fantastische gebied te vliegen. De Grand Canyon is één van de zeven natuurlijk werreldwonderen. Je komt ogen te kort om alles te kunnen zien. We vlogen over en door de canyon richting de North Rim en weer terug. Drie kwartier heeft de vlucht geduurd, het was fantastisch!

Daarna zijn we met de camper doorgereden, met een eetpauze onderweg, naar Kingman. We staan op een hele rustige camping. Met aandoenlijk enthousiaste dames die bij de aanmelding werken en er ook een winkeltje bij runnen. Brandschoon sanitair en met wasmachines. En dit laatste is erg fijn, want we waren door de schone kleren heen. Vier wasmachines en wasdrogers later zitten we lekker in (Freek en Robert) en buiten de camper (Tessa en ik). Het is hier wel bloedheet. Ik schat rond de 40 graden. Voor de bezorgde mensen onder jullie: we zitten in de schaduw. Maar ik vrees dat we weer een warme nacht krijgen. 

Het is toch vreemd wat de nachten betreft. Om half negen is het hier donker. En om negen uur zitten we allemaal te gapen. Ons systeem zegt dan dat het tijd is om naar bed te gaan. Met moeite weten we de tijd nog wat te rekken maar rond tien uur liggen we echt heel moe te zijn op bed. 

Morgen wordt echt een reisdag, we rijden dan richting Seqouia Park en doen nog een overnachting in Bakersfield. Maar morgen eerst een stukje “route 66”!

Lieve groeten van ons allemaal!

Reacties

Henk van Gansewinkel A couple of years ago

Wat een geweldige dag alweer. Lijkt mij ook fantastisch die helikoptervlucht. Denk dat het toch niet te vergelijken is me de Efteling, haha. Hier was afgelopen nacht ook warm.
Met al die indrukken, belevenissen en warmte kan ik mij voorstellen dat je om 9 uur savonds naar bed wil.
Alvast een fijne reisdag.

Ulrike A couple of years ago

De Bijbeltekst bespaar ik jullie, doet er volgens mij niet toe!!! Trouwens, geen bijbeltje mee? Ze zijn er ook in zakformaat!
Mooi , volgends mij krijg je zo vanuit de lucht ook een indruk, hoe dit landschap is ontstaan. Erg indrukwekkend!

Monique kleiser A couple of years ago

Ik dacht waarom hebben ze in de auto een koptelefoon op, toen zag ik dat het een helicopter was! Haha, ben ook net pas wakker.
Wat fantastisch lijkt me dat deze vlucht met de helicopter over de Grand Canyon.
Iedere dag wordt je weer meegezogen in het verhaal en wil je het liefst morgen vertrekken! En wat hebben jullie op de helft al veel beleefd!
Enjoy!!

Annet. A couple of years ago

Goeiemorgen,

Ik dacht ook even dat jullie met z'n allen op een rijtje in de camper zaten....met een koptelefoon...
Wat lijkt me dat een geweldige ervaring, 3 kwartier lang boven al dat moois vliegen.
Veel plezier nog!!

Leon A couple of years ago

Wel erg dapper om zo’n avontuur aan te gaan, is toch heel anders dan een vliegtuig. Maar de beelden spreken voor zich en maken de vlucht compleet.

Cor A couple of years ago

Wat een prachtervaring. Het doet me denken aan mijn helikoptervlucht boven Bosnië. Je komt ogen tekort om van al dat moois in een ander perpectief te genieten. Groeten en geniet van de route 66.

Dineke A couple of years ago

Jongens, wat een belevenis, een helikoptervlucht door de Grand Canyon. Wat lijkt mij dat prachtig!! Adembenemende foto's. Een belevenis, een vakantie om nooit te vergeten. En ook altijd weer heel fijn dat de kleren weer lekker schoon in de koffer zitten. Het is genieten, voor jullie, maar ook voor ons. Een goede reis over de route 66!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!