22 augustus Kingman-Bakersfield

Door A.F. Weidema - 23-08-2018 04:08

 

22 augustus: Kingman-Bakersfield

 

Na een goede nacht met de airco aan was ik om goed 6 uur al klaarwakker. Dan ga ik eerst de mailtjes en reacties lezen! Altijd leuk! 

Dan is het bij ons ritueel dat ik thee ga zetten. Die konden we meteen buiten opdrinken; het was alweer warm!

Daarna even met m’n moeder appen en Pietsje met haar ouders bellen. De ouders zijn altijd blij even wat van ons te horen.

We moesten vandaag goed 500 km. rijden; dat is een heel eind! De eerste 60 km. ging over de “Historical Route 66”, eerst kaarsrecht door een steppe-achtig gebied met weer her en der huisjes en caravans, waar de mensen onder slechte, armoedige omstandigheden leefden. Daarna ging het over een smalle bergpas richting Oatman, een klein dorpje, dat toeristisch oud gehouden is in Westernstijl, waar de ezels vrij door de dorpsstraat lopen. Op z’n Amerikaans er doorheen gereden, foto gemaakt uit het autoraam en verder weer!

Daarna ging het vlot richting “Interstate”, de autobaan richting Los Angeles. Na eerst door bergachtig gebied met flinke klimmen en afdalingen te hebben gereden gaat de weg kaarsrecht verder door woestijngebied; zand met vele struikjes. Dit is niet het meest fijne en opwindende gebied om door te rijden, maar meer een noodzakelijk kwaad om in Californië te komen! 

Robert en ik hebben steeds afwisselend gereden en we waren blij toen we rond half vier op de Orange Grove RV PARK aankwamen. Dat is een groot terrein met afgebakende plekjes met verhoudingsgewijs kleine sinaasappelboompjes ( dus weinig schaduw) en ongeveer 40 graden! 

We zitten met z’n viertjes op een rijtje naast de camper in de schaduw te zweten! 

Straks moet er nog gekookt worden, wat ondanks de airco voor de kok redelijk afzien wordt!

Verder gaat het met ons goed; morgen richting Sequioa N.P. Hopelijk is het daar iets minder warm; het ligt ook een stuk hoger, dus dat moet wel lukken.

Groetjes van ons allemaal.

 

Reacties

Ulrike 23-08-2018 07:28 {{button-55151}}

Ik kan er ook niets aan doen , na de lange hitteperiode hier en de gezondheidsklachten die ik daardoor heb opgelopen, krijg ik automatisch jeuk bij het lezen van jullie berichten. Nergens een meertje om te zwemmen????????

Henk vanGansewinkel 23-08-2018 08:11 {{button-55154}}

Ziet er weer pachtig weids uit. Kan mij voorstellen dat het een lange ruk is die 500km. Maar in een camper is dat denk ik toch een andere beleving en natuurlijk lekker als je met rijden kunt afwisselen. Keuken ziet er trouwens bijna uit als in een normaal huis, heel anders dan in een tent, haha.
Veel plezier in Sequioa N.P. en hopelijk is het daar inderdaad wat minder warm.

Monique Kleiser 23-08-2018 09:03 {{button-55161}}

Ik heb echt met jullie te doen, zo lang al zo heet.
Hier is het vanaf morgen 17 gr en volgende week rond de 22.
Dan verheugen juliie je ook weer om naar deze heerlijke temperaturen te komen!
We wensen jullie weer een mooie en avontuurlijke dag!

Cor 24-08-2018 18:47 {{button-55207}}

Veel afwisselende landschappen komen jullie tegen. Dat stuk door de woestijn ziet er inderdaad niet spannend uit. De kortste weg er door heen is dan een lange rechte weg.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan