23 augustus Bakersfield-Sequoia N.P.

Door A.F. Weidema - A couple of years ago

 

23 augustus: Bakersfield-Sequoia N.P.

 

Vandaag was de dag van de gigantische bomen en van de mislukte barbeque. 

Maar even beginnen bij het begin. Vanochtend stonden we nog op de vrijwel lege camping in Bakersfield tussen de sinaasappelboompjes. We hadden geen haast, heerlijk. Het was prachtig weer en we konden weer buiten ontbijten. Freek had, zoals altijd, al een lekker kopje thee gezet. Beide Monique’s even gebeld. Monique Vos: gefeliciteerd met je verjaardag!!!! Een mooi feest gewenst!

Het sinaasappelboompje bij ons plekje droeg groene sinaasappels en ik kon het niet laten om er ééntje te plukken. Even doorgesneden en geproefd. Gortdroog. Maar wel zoet. Ik denk dat ze er voor de sier staan.

Rond half tien zijn we vertrokken van de camping. Eerst nog even boodschappen gedaan in Bakersfield in een prachtige, zeer complete, supermarkt. De groentes liggen bij elkaar in een koelvak en worden constant beneveld. Het was erg koud in de supermarkt. Dat is niet zo slim, want als klant heb je de neiging om heel snel de boodschappen te doen. Op gestrekte draf zijn we door de winkel gelopen. Tessa en ik waren niet gekleed op deze kou.

Daarna richting Sequoia national park gereden. Deze tocht was een tocht door fruitplantages. Oneindige plantages met sinaasappels, druiven, abrikozen en olijven. En dat in een vreselijk dor en droog gebied. Elk boompje moet een eigen watertoevoer hebben, dat kan niet anders. Het hele gebied is verder dor en droog en geel in een brandende zon. Ik vraag me af waar ze het water vandaan halen.

Dan heb je direct een antwoord op jouw vraag of we al hebben gezwommen in een meertje, Ulrike. Er zijn hier geen meertjes. Alleen maar woestijn. Zelfs grotere rivieren zijn drooggevallen; je ziet de droge rivierbedding.

Opeens veranderde voor ons de vlakte in bergachtig gebied en kwamen we in het park met de Sequoiabomen. Robert reed dit stuk en moest flink klimmen met de camper. We zijn al even bij de grote bomen uitgestapt om de eerste foto’s te maken. Het blijft een indrukwekkend gezicht. We stonden bij de grootste boom ter aarde. Zijn stam had een enorme omvang. Als 20 mensen elkaar een hand geven en dan een grote cirkel vormen heb je de omvang van deze boom te pakken. Sommige Sequoia bomen zijn ouder dan 3000 jaar. Niet te geloven!

Onze camping ligt op 2000 meter hoogte. Eindelijk weer een koele avond.

We besloten om vroeg te bbq-en. Deze keer wilden we niet in net donker de worstjes omdraaien. Het probleem begon al met het aansteken van het vuur. Enorme rookontwikkeling bij ons plekje en weinig vuur. Het duurde Freek te lang en hij heeft er vuurversneller bij gedaan. Wel voorzochtig hoor. Gevolg: veel vlam, weinig vuur. Wat houtblokken bij de houtskool hielp ook al niet. Nog altijd veel rook en geen gloeiende kooltjes. Om een lang verhaal kort te maken: de worstjes hebben we in de koekenpan gebakken. O grote schande. Maar toen lekker opgegeten bij de picknicktafel. Dat was in ieder geval de bedoeling. Drie wespen verstoorden het eten dusdanig dat we niet meer rustig aan de tafel konden zitten. Tessa maakte rondedansjes rond de tafel om de wespen te ontvluchten. Een in der haast doorgesneden citroen beprikt met kruidnagels (ja, ja we zijn op alles voorbereid) mocht ook niet baten. De wespen waren niet onder de indruk. Toen ik de ketchupfles wilde openen bleek die door de grote hoogte hier onder druk te staan. Ik kreeg een hele lading over me heen. Dat was voor ons de druppel. We hebben de bordjes gepakt en hebben ons eten voortgezet in de camper. De spareribs hebben we ook in de camper gebakken. Freek was na deze hele actie erg duidelijk: geen bbq meer voor ons deze vakantie. 

We staan wel op een prachtige plek in het bos. Om ons heen zie ik prachtige vuurtjes. Zij wel!

In de afgelopen 7 dagen is er vier keer een beer gesignaleerd op de camping. Iedereen moet het eten en afval afgeloten bewaren. Voorzichtig dus! Morgen gaan we echt het park in; nog meer Sequoia bomen bekijken.

Het is nu avond en donker. Morgen is er weer een nieuwe dag. Tot dan!

Reacties

Henk van Gansewinkel A couple of years ago

Wat indrukwekkend die bomen. Dan voel je je echt heel klein denk ik.
Pietsje, geweldig zoals jij weer alles beschrijft. Ik zie de beelden al helemaal voor me. Tessa met de wesp, Freek met het vuur en daarna de worstjes in de pan. Veel plezier alvast voor de volgende belevenis.

Monique Linssen A couple of years ago

Hallo lieve mensen,

Inderdaad, het verslag is zo geweldig geschreven. Ik zie het helemaal voor me. Ik had graag een foto gezien waar Pietsje onder de rode ketchup zat 😉😘
Of een foto van Freek na het mislukken vd bbq 🤔
Nee hoor. Jullie maken genoeg prachtige foto’s. Die bomen... geweldig.
Heel veel plezier nog
Lieve groet
Monique

Monique Kleiser A couple of years ago

Er was nog niets te lachen vanmorgen, maar na jullie leuke hilarische avonturen wel!
Zoals iedereen al zei, ik had ook graag de ketchupfoto gezien!
Voor vandaag wens ik jullie weer een mooie dag die afgesloten wordt met een heerlijke
Maaltijd! Zonder wespen, rook, beren en ketchup!

Liefs,
Monique, Joep en Lena

Jelly A couple of years ago

O ja, de beren. Hele instructieborden met do's en don't s, mocht je oog in oog staan met een beer. Het zou wel een sterk verhaal opleveren.... En inderdaad, de Sequoia's zijn erg indrukwekkend!! Weer een heel ander natuurwonder.

Dineke A couple of years ago

Haha, ik loop een paar dagen achter met lezen, maar ik kan niet laten om even te reageren. Ik zie de bbq helemaal voor me en heb ook wel een idee van de verschillende dingen die door verschillende mensen op verschillende manieren zijn gezegd en gedaan. Hilarisch. Indrukwekkend die bomen. Wat zijn we als mensen dan nietig en wat beslaat het leven van een mens dan maar een klein stukje op de tijdsbalk. Oei, beren. Heel mooi als jullie ze zouden zien, maar dan wel op een veilige afstand zou zien. Ben benieuwd!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!