25 augustus: Visalia-San Simeon State Park

Door A.F. Weidema - 27-08-2018 02:55

25 augustus: Visalia-San Simeon State Park

 

Hallo volgers, vandaag geen dag met Canyons, bergen of gigabomen! We werden wat later wakker en de lucht was alweer wolkenloos en blauw. Dat betekent lekker warm weer! Dus naar buiten en in het zonnetje een kopje thee gedronken. We besloten vanmorgen rustig aan te doen, omdat we niet zover hoefden te rijden. We gaan namelijk naar de westkust tussen Los Angeles en San Francisco en daar is het volgens de weersverwachting een heel stuk koeler; dus nog maar even genieten van de warmte op de camping. 

Om elf uur zijn we vertrokken, na eerst nog de propaangastank te hebben laten vullen. We koken op propaangas en ook de boiler werkt erop en de tank was al aardig leeg.

Het ging eerst weer over kaarsrechte wegen tussen fruitplantages en reuze veeboerderijen naar het westen; niet het meest indrukwekkende landschap. Daarna kwamen we in de heuvels bij Paso Robles, dat een bekend wijngebied is in Californië. Dat zie je dan ook langs de weg; overal wijngoeden, waar je wijnen kunt proeven en daarna kopen. Dit gebied is dan ook welvarender dan de gebieden waar we de laatste week door gereden zijn; veel grote villa’s op de heuvels rondom. De verschillen en ongelijkheid in Amerika zijn heel groot!!! ( lees aub “Amerikan lopen niet” van Arjan van Veelen). Zo kwamen we bij Cambria aan de kust en gingen de Highway 1 op richting het noorden. Een paar mile noordwaarts ligt de camping van het San Simeon State Park, waar we nu staan. Het is weer een natuurcamping, waar we geen stroom en wateraansluiting hebben voor de camper. Maar de camper heeft ook nog een grote watertank, waar we het wel een dag mee uithouden. Verder hebben we led-licht op de boordaccu; dus “no problems”!

 We hebben weer een mooi plaatsje, waar we in het zonnetje nog een kopje koffie konden drinken. 

Daarna zijn we via een paadje onder de Highway door naar het strand gelopen; vlakbij! Het was er al redelijk frisjes, een trui kon aan! Je zag meerdere pelikanen op vis duiken en een paar diehards op surfboards (wel met wetsuits aan).

Daarna weer teruggegaan naar de camper, waar we binnen hebben gegeten: rijst met kip,peultjes, paprika, ui en taugé met Tessaproof bamikruiden. Nou, dat was erg lekker!

We hebben er een local rosé bij gedronken.

Het is nu goed acht uur ‘s avonds en de dames hebben een goed kampvuur gemaakt, waar we in lange broek, trui en jack of vest met z’n viertjes omheen zitten. En dat is goed uit te houden! Het is hier trouwens nu alweer helemaal donker; vroeger dan bij ons. Er wordt nu nog een dik stuk hout op het vuur gegooid, dus we houden het nog wel even uit!

 

Groetjes

Freek

 

Aanvulling Pietsje: De tijd vliegt! De laatste week is aangebroken en we doen ons best om optimaal te genieten van de dagen die ons nog resten. We hebben de maan elke avond zien groeien en nu is hij vol. Het leven in een camper is fijn. Langzamerhand kom je in een bepaald ritme, ieder met zijn eigen taak. En dat is heel lang vol te houden! 

De tocht vandaag was weer door onherbergzaam gebied, afgewisseld met onafzienbare landerijen. Werkelijk onafzienbaar. Het landschap is elke keer weer anders. En nu aan de kust is het weer heel anders. We reizen nu via de kust noordwaarts en eindigen over een paar dagen in San Francisco.

 

We zijn nu zondagmiddag hier; slechte wifi; dus foto's komen later!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan