29 augustus Pescadero-Pacifica

Door A.F. Weidema - A couple of years ago

 

 

29 augustus: Pescadero-Pacfica

Vanmorgen ging voor het eerst weer de wekker, om 6.10 uur en dat was vroeg. We moesten de camper voor 10.30 uur inleveren en daarvoor nog op het vliegveld van San Francisco (SF) een huurauto ophalen.

Dus na te hebben ontbeten en de etenswaren uit de koelkast in onze koelbox te hebben verstouwd zijn we richting SF gereden; eerst nog zo’n 20 mile langs de kusthighway 1 naar het noorden en dan de heuvels in richting vliegveld. Hoe dichter bij SF hoe drukker het werd, maar om negen uur waren we er. Zoek dan maar een parkeerplekje voor een camper van 8,50 m.; dat lukte gelukkig redelijk in de buurt van de autoverhuur. Robert en ik zijn daar heengelopen en hebben er een superdeluxe grote SUV, een Ford Expedition opgehaald! Als je de deur opendoet klapt er een treeplank uit, zodat de afstap niet te groot wordt! 

Robert en Tessa in de camper en wij in onze maffiabak; zo ging het richting San Leandro, aan de andere kant van de baai van SF, waar we de camper in moesten leveren; ook weer een rit van 25 mile. We reden over één van de bruggen over de baai, heel indrukwekkend en kwamen net op tijd bij Roadbear, onze camperverhuurder, aan. De vuile was en campingstoelen moesten in grote bakken gedaan worden en onze koffers, koelbox en de rest aan tasjes in de laadruimte van onze auto. Nou, dat was geen probleem, alles paste er in!! De rest aan formaliteiten was zo gepiept, zodat we om elf uur richting SF reden. Het was erg druk op de wegen en voor de Oakland Bay brug stonden we in de rij voor de tolpoortjes. Daarna over de brug en dan ben je midden in SF. We hebben daar een parkeerplaats gezocht en hebben in een groot gebouw, het Ferry gebouw, dat als overdekte marktplaats dient wat te eten gehaald; we hadden trek gekregen!Daarna was het tijd om naar Pier 33 te gaan, waar de boten vertrekken naar Alcatraz. Alcatraz is het bekende gevangeniseiland wat 2 km. verderop in de baai ligt. We zijn daar heen gevaren en hebben via een audiotour, koptelefoon met in Nederlands gesproken commentaar het verhaal van dit gevangeniseiland verteld gekregen. Dit was heel indrukwekkend; het was er zeker geen pretje. Na zo’n 2 uur op dit eiland te hebben doorgebracht ging het terug met de boot. We hadden geluk dat het stralend weer was met mooi licht, zodat je de skyline van SF prachtig zag liggen. Ook de Golden Gate brug en de Oaklan Bay brug waren goed te zien.

Terug aan wal ging het naar de auto, wasrna we koers zetten richting Pacifica waar ik via booking.com een appartement, genaamd Ocean View gehuurd had. We waren toch wel nieuwsgierig; nou het viel reuze mee! We hebben een heel leuk, keurig sfeervol ingericht appartement met uitzicht over de kust bij Pacifica. We kunnen de surfers goed zien.

Nu moest er nog gegeten worden, dus Tripadvisor geraadpleegd. Het werd Nick’s restaurant, direct aan zee gelegen. We kregen een tafeltje aan het raam, schitterend! Tot mijn verrassing zag ik een walvis spuiten en zo nu en dan met z’n rug boven water uitkomen en even later nog een tweede. De trekroute ligt hier voor de kust; ik heb op de laatste camping twee dagen naar de zee gekeken en er geen één gezien en dan nu wel; toch leuk.

We hebben trouwens heerlijk gegeten bij Nick’s; leuk met een oudere Amerikaanse dame gesproken en direct maar voor morgenavond weer gereserveerd.

Nu zijn we thuis in het appartement en zit ik lekker in een oude leunstoel ( wat anders dan een campingstoeltje) dit stukje te schrijven. Het is nu tijd om naar bed te gaan, dus nog snel de foto’s erbij en dan versturen.

 

Groetjes

 

 

Reacties

Monique Kleiser A couple of years ago

In jullie hele verhaal, voelt het of ik gewoon mee rijd.
En wat bijzonder dat jullie Alcatraz hebben bezocht, lijkt mij heel indrukwekkend!
Vraag me af of je de sfeer nog proeft uit die tijd.
En een geluk dat de prachtige bruggen nu niet in de mist liggen.
En ook nog een walvis spotten! Het geluk is jullie dik gegund.
Zal vanuit deze verwondering wel weer afkicken zijn in het geordende en kneuterige
Nederland......

Monique Kleiser A couple of years ago

Geniet van jullie laatste dag!

Annet. A couple of years ago

Wat mooi om deze reis af te sluiten met een "maffiabak" en nog wat van S.F. en omgeving te zien.
Niet meteen camper inleveren en hup het vliegtuig in maar nog even "qualitty time"i n het laatste stukje!
Nog veel plezier vandaag.

Monique Linssen A couple of years ago

Hallo allemaal,

Wat een cadeautjes allemaal! Walvissen, prachtige natuur, mooi weer, geen beren :-)
Goede reis morgen en tot gauw (waarschijnlijk zondag)
Dank jullie wel voor het "meereizen" met jullie avontuur!

Lieve groet
Monique

Henk van Gansewinkel A couple of years ago

Hebben weer genoten van jullie verslag en de uitstapjes. Gun jullie nog mooie laatste belevenissen en dagen daar en alvast een voorspoedige en veilige reis terug naar Nederland. Wij blijven nog even genieten op Sicilië.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!