Dag 4 Rocky Mountains NP - Cheyenne

Door Rob en Loes - 16-06-2017 23:07

9 juni 2017 vrijdag zon en ± 25 graden 
Moraine Park-AB RV Park Cheyenne 150 km

Om 7 uur zitten we in de auto! Kwart over 7 rijden we van de camping na alle taks geleegd en bijgevuld te hebben. Onderweg negeren we het advies de RV te parkeren en de shuttle te nemen. Onze buren vertelde dat wanneer je vroeg was je bovenaan kon parkeren dus rijden we door naar boven. Dat hadden we beter niet kunnen doen want boven aangekomen werden we door een Ranger gesommeerd terug te rijden en de shuttle te nemen. Dat is balen want zo zijn we een uur verder dan ons oorspronkelijke plan.
Lopen naar Sky Pond kan niet doorgaan. Er ligt nog te veel sneeuw op sommige stukken tot boven je knieën. Het heeft laat in het seizoen nog behoorlijk gesneeuwd en tot vorige week donderdag was de weg die we gisteren hebben gereden, de Trail Ridge Road nog gesloten. We lopen nu tot aan het meer (the Lock) en komen eerst bij de Alberta Fall. Een behoorlijke waterval. Het is een flinke klim en dat voel je! Het is wel schitterend met mooie uitzichten, we lopen stukjes door de sneeuw en eenmaal bij het meer zien we tot onze verbazing forel vissers in het (ijs)koude water staan.
We eten ons broodje en lopen weer terug. Het is al een stuk drukker. Hoe druk is het dan niet in het hoogseizoen? Het is natuurlijk wel het park de Rocky Mountains maar zo druk hadden we het niet verwacht.
Weer terug in de camper eten we nog een broodje en maken ons klaar voor onze vervolg tocht naar Cheyenne. Het is ± 2 uur rijden door redelijk saai landschap, eindeloos lang alleen maar grasveld met af en toe een koe erop.
De camping is zo'n echte RV camping, wel met schoon sanitair. Het is flink warm en we besluiten wat te gaan eten in de old town. Het is nog even wennen voor ons want old town is niet zoals wij dachten. Uiteindelijk eten we pas om kwart over 8 na het boodschappen doen.
Het was op zich een hele mooie dag maar ook een dagje met een paar hindernissen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan