Dag 6 Badlands - Rapid City

Door Rob en Loes - 17-06-2017 05:12

11 juni 2017 zondag half bewolkt en 28 graden
Badlands-KOA Mount Rushmore, Rapid City 120 km

Na een nacht met fiks onweer en hele harde wind, je merkt het in de camper! Sneu voor de mensen die in tentjes die de bovenkant open hebben om de sterrenhemel te zien. We staan om 6 uur op en rijden een uurtje later het park in. Het uitzicht dat we hadden beloofde al veel en het is werkelijk schitterend. Het gesteente heeft meerdere kleuren en overal waar je kijkt is het prachtig. Het is nog rustig en overal kunnen we stoppen en wandelen. We zien heel veel Prairy Dogs, die lijken op marmotten, zijn alleen kleiner en kijken en zitten net zo eigenwijs als stokstaartjes.
Tegen half 12 zijn we erdoor en zijn we het samen eens, Bad Lands is prachtig!
We vervolgen onze weg naar Mount Rushmore, een National Monument, het in een berg uitgehakte beeld van de 4 hoofden van presidenten van Amerika, Washington, Jefferson (zijn gezicht lijkt op Edwin van de Sar), Roosevelt en Lincoln. Ongelofelijk hoe ze zoiets hebben kunnen uithakken en op die hoogte. We bekijken het van alle kanten en rijden daarna door naar het Crazy Horse Memorial. Dit is geen nationaal monument maar wordt gerund door een foundation en krijgt geen enkele staatssteun. Het kost $22 entree terwijl Mount Rushmore gratis was. Dat geeft toch wel een beetje een dubbel gevoel, ze negeren de Indianen nog steeds dus. Native Americans moet je eigenlijk zeggen. Indianen is een "scheldwoord".
Het beeld van Chief Crazy Horse is nog niet af, alleen zijn gezicht, en je ziet en voelt zijn boosheid, echt heel knap gedaan. We doen de tour en daarna gaan we op weg naar de camping (KOA camping Mount Rushmore). Dit is de duurste maar we hebben het slechtste plekje tot nu toe. Superklein, we staan er echt tussen gepropt en kunnen amper normaal uitstappen. Het is een KOA camping, Tioga heeft daar een contract mee zodat je korting krijgt maar nog $65 betaald! Het is zo'n mega camping met van alles te doen, wel leuk voor kinderen.
We eten wat, douchen en kijken terug op een heerlijke dag.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan