Dag 10 Yellowstone - Helena

Door Rob en Loes - 17-06-2017 16:12

15 juni 2017 donderdag half bewolkt ± 18 graden
Van Yellowstone via de snelste route naar Helena, Lincoln Road RV park 370 km

Prima geslapen! Om kwart over 5 gaat de wekker. Wie had het hier over vakantie?
Maar we willen beren en wolven spotten dus moeten we vroeg zijn. Zo wie zo ook om de camper ergens kwijt te kunnen. Dat hadden ze overigens best even bij Tioga kunnen vermelden, dat campers op de parkeerplaatsen en op sommige wegen in de parken niet zo geliefd zijn (soms zelfs verboden).
We rijden vandaag de noordkant en deze kant is geweldig. Hele mooie uitzichten, je rijdt gedeeltelijk boven de boomgrens, schitterend! Hier worden wij blij van.
Bij de Lamar Valley staan alle spotters met joekels van verrekijkers als te turen of ze iets zien. Van een mevrouw mogen we ook even turen en yes ... we zie een wolf met welpjes. Wel ver weg want met onze verrekijker (10x50) zie je ze niet.
We lopen terug naar de camper en een mevrouw zegt ons "Grizzly look". Een man heeft er met zijn kijker een gespot en wij mogen ook kijken. Wow, je ziet hem heel duidelijk bewegen, geweldig! Het gebied hier is trouwens ook prachtig.
We vervolgen onze weg naar Mammoth Hot Springs en zien onderweg veel bizons. De Mammoth Hot Springs Terraces zijn niet zo heel groot en hebben wat weg van Pammukale in Turkije. We lopen geheel rond via de vele trappen en maken foto's.
We rijden via de noord uitgang richting de highway naar Helena. We zien nog een Elk die ons recht aankijkt, dat geeft een hele mooie foto.
Net voor Helena gaan we boodschappen doen en tanken en rijden tegen 4 uur de camping op. Dit is zo'n RV park waar ook mensen wonen en is echt zo'n doorgangscamping op de weg naar Glacier. Hier is WiFi en we regelen via internet een plek voor morgen. Op het Glacier NP lukt het niet meer maar wel op de KOA camping net ervoor bij de West ingang.
We hebben vanmorgen prachtige dingen gezien. Wij vonden de Noordkant van Yellowstone qua natuur mooier doordat het opener is en je mooie vergezichten krijgt.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan