Dag 11 Helena - Glacier

Door Rob en Loes - 17-06-2017 16:26

16 juni vrijdag bewolkt/regen 12 graden
Helena - KOA West Glacier 410 km via de 12W, 141N, 200W, 83N, 35W

Als we opstaan en naar buiten kijken beloofd de lucht niet veel goeds voor vandaag.
We rijden via een prachtige route naar Glacier. Niet de snelste maar wel een mooie.
De weg gaat langs mooie meren en we gaan weer omhoog, de oren voelen we weer!
We verbazen ons opnieuw hoe gigantisch groot het hier is. Je kijkt mijlen ver over graslanden met af en toe een ranch erop. Wat opvalt is dat er wel heel veel te koop staat hier. Wat je aan huizen of winkeltjes tegenkomt heeft een ' For Sale' bord staan.\
We lunchen bij Lake Swan na eerst $5 betaald te hebben om hier te mogen staan?? Het gaat echt officieel. Je moet allerlei gegevens noteren en het biljet in een envelop doen. Wij zijn de enige hier en ik vind het wel lachen. Vooral omdat die man bloed serieus is. Het regent inmiddels en er is niemand te bekennen maar hij is onverbiddelijk.
We rijden verder en de lucht wordt steeds donkerder. Als wij bij de camping komen komt het met bakken uit de hemel.
We besluiten om eerst naar onze plek te gaan en een boek te lezen in de hoop dat het later opklaart, zodat we het park kunnen verkennen.
Echt beter wordt het weer niet en om half 4 gaan we het park in.
We worden aangehouden door een Ranger omdat we geen nummerplaat achter hebben, voor trouwens ook niet. Dat merkten wij ook op bij het ophalen van de camper, maar dat was geen probleem zeiden ze, want op de voorruit rechts zit een papier geplakt met het tijdelijke nummer. Daar staat als datum 06-15-17 op, maar dat is ook geen probleem zeggen ze, en tja wie zijn wij he? De Ranger vraagt om het verzekeringsbewijs en dat licht in het dashboard kastje. Euh ... daar staat van 1-6-16 tot 1-6-17 op. We geven aan dat wij de camper gehuurd hebben en niet beter weten dat het klopt. Daar gaat de Ranger in mee en bij het visitors centre bellen we het verhuurbedrijf. Wij blij met onze Amerikaanse simkaart! Zij hebben zoiets van ah.. geeft niks. Alles is in orde. Als er nog een keer iets is dan bel maar. We mailen nu wel een juist verzekeringsbewijs door, zoals u verzoekt. Dit omdat wij Canada ingaan en geen problemen willen.
Glacier NP is het park van het water en vandaag is dat zowel letterlijk als figuurlijk, het blijft maar regenen. Maar wij laten ons niet kisten door wat nattigheid, trekken een regenjas aan en doen de trail van ongeveer 6 km naar Avalanche Lake nadat we eerst langs het Lake McDonald rijden, een gigantisch bergmeer.
Met de auto kun je vanwege het slechte weer tot aan Avalanche Creek komen, de going-to-the-sun road verder is voor alle verkeer afgesloten. Normaal allen voor campers grr, daar gaan we weer want langs deze Sun road liggen de mooiste plekken.
Ik heb een berenbelletje gekocht, zodat je lawaai kunt maken voor eventuele beren. Maar eerlijk gezegd geloof ik niet dat er maar eentje tevoorschijn komt met dit weer. De trail naar het meer is niet zo'n hele stijle klim en het uitzicht is door het weer niet zo mooi als het zou kunnen zijn, maar evengoed nog spectaculair. Het meer omringt met hoge bergen waar van alle kanten water naar beneden klettert.
Weer terug beneden zijn we blij met onze camper! Natte spullen uit, kachel aan en een pizza in de oven.

Reacties

Esther Bijlsma 18-06-2017 08:36 {{button-45667}}

Echt leuk om jullie zo te kunnen volgen en wat gaaf, alles wat jullie zien en meemaken. Grtjes Esther

Jeanette en Gerard 18-06-2017 16:44 {{button-45693}}

Geweldig om jullie te kunnen volgen! Komen weer herinneringen boven. Jammer dat je met de camper niet overal kunt komen maar er blijft zat over. Geniet ervan, wij genieten mee.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan