Dag 12 Glacier NP

Door Rob en Loes - 19-06-2017 05:11

17 juni 2017 zaterdag half bewolkt ± 12 graden
Van West Glacier, KOA Kamping naar Oost Glacier, St Mary campground

We slapen uit vandaag! Half 8 zijn we wakker en starten rustig op, lekker op ons gemak ontbijten, douche en na de koffie op weg naar Many Glacier. Zoals de naam al aangeeft, we gaan gletsjers zien.
Het weer is een stuk beter als gisteren, warm is anders maar het is droog. Na vanacht is er ook geen regen meer over. Niet normaal zo hard als het regende.
We moeten het park uit en via de Hwy 2 erom heen naar de Oost ingang. Dit omdat de going-to-the-sun road die dwars door het park loopt niet toegankelijk is voor ons (> 22 feet) en op het moment voor niemand omdat hij is afgesloten. Wij rijden constant met de bergen links van ons langs het water door Blackfeet Indian Reservation, een mooie route. Hier loopt ook de spoorweg wat in vroegere dagen de enige mogelijkheid was om in Glacier te komen. Je ziet hier treinen met wel 200 wagons met containers 2 hoog gestapeld, ongelofelijk. Eerder van de week zagen we al van die enorm lange treinen met steenkolen wagons.
We gaan vandaag een trail van ongeveer 12 km lopen die ons naar Fishercap Lake, Redrock Lake en de Redrock Falls brengt. Een schitterende tocht (Swiftcurrent Pass) en de uitzichten zijn fantastisch. Overal zie en hoor je water, je ziet de gletsjers en bij de waterval kun je heel dichtbij komen. We lopen door tot aan Bullhead Lake en keren terug en genieten nu van het uitzicht andersom. Het weer blijft gelukkig goed, af en toe een spatje, wel is het fris.
Terug bij de camper drinken we wat en vervolgen we onze weg naar St Mary campground, waar we vanavond overnachten.
De KOA Kamping West Glacier, waar we gisterennacht waren, was een prima campground, maar St Mary campground is op het park zelf en we staan met uitzicht op de bergen, super!
Morgen gaan we op weg naar Canada, benieuwd wat voor moois dat ons brengt!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan