Dag 14 - Banff

Door Rob en Loes - 20-06-2017 04:46

19 juni 2017 maandag half bewolkt ± 14 graden
Bow Valley - Johnston Canyon Campground, 50 km

Het plekje is dan wel supermooi, maar wat ze er niet bij verteld hebben is dat er 's nachts een goederentrein door de bergen dendert. En aangezien zo'n trein wel 200 wagons heeft en niet zo hard gaat, duurt het lawaai heel lang! Ik lig er wakker van, Rob snurkt er heerlijk doorheen, om jaloers op te worden!
Als we 's morgens buiten kijken ligt er weer geen beer op de tafel te slapen. Gelukkig maar want gisteren bij de Gondola lieten ze een filmpje over een Grizzly zien en dat was echt geen schattig beertje.
Vandaag hoeven we maar een uurtje te rijden, naar Johnston Canyon Campground. We hebben weer een prachtige plek en voelen ons echte bofkonten.
We liggen in een deuk als we een hoop herrie horen en elkaar aankijken, het zal toch niet ? ... Ja dus, de trein, ha ha!
De trail die we willen lopen kunnen we starten vanaf de camping, dus dat is fijn. Hoeven we niet na te denken waar de camper kwijt moeten. We doen een trail van ongeveer 11 km die ons naar de lower en upper falls brengt van de Canyon. We lopen via een stijle klim verder naar de Ink Pots. De watervallen zijn prachtig, het is wel druk met mensen die het ook willen bewonderen. Als we de klim doen is het niet meer zo druk. Vooral ik vind het zwaar en heb zoiets, waarom moeten we toch altijd omhoog? Het antwoord komt als ik eenmaal boven ben. Na eerst weer even een stukje dalen dat terug natuurlijk weer omhoog moet! 
Ze noemen het de Ink Pots en het lijkt ook op inktpotten. Dit komt omdat heet water vanuit de diepere grond omhoog komt in het koudere water wat vanuit de rivier (Johnston Creek) komt. Het is het puffen waard geweest!
We zie volop Eekhoorns en mooie vogels, maar een Beer of Elk is nergens te bekennen.
Eenmaal weer beneden trakteren we ons op chips en wat te drinken en nemen we als we bijgekomen zijn een douche. Hier is het trouwens spik en span!
Morgen verplaatsen we naar Lake Louise. De foto die je overal ziet als je maar iets over Canada ziet of leest. Wij zijn benieuwd hoe mooi het in het echt is.

Reacties

Gert en Marjo 20-06-2017 21:44 {{button-45762}}

Hoi Vakantiegangers, ik heb alle verslagen nog eens doorgelezen maar jullie genieten wel zeg. Het weer had geloof ik wat beter gemogen maar je kan niet alles hebben. Mooie foto's maken jullie, ben nu al benieuwd als jullie terug zijn. Foto van de badlands vind ik erg mooi. Veel plezier verder in Canada en stuur maar lekker veel foto's dan ervaren wij ook een beetje vakantie. Groetjes uit Krimpen.

Gert en Marjo 20-06-2017 21:50 {{button-45764}}

Wat een belevenissen! Lan me zo voorstellen dat die treingeluiden lekker weerkaatsen in de bergen! Gewoon blijven lachen toch!
We zijn zo benieuwd naar de foto's! Alhoewel jullie beschrijving ook tot de verbeelding spreekt hoor😄
Lekker genieten!! Liefs en groet

Esther Bijlsma 20-06-2017 23:02 {{button-45772}}

Echt zo leuk om jullie reis een beetje mee te beleven! Inderdaad niet zo warm bij jullie maar met al die wandeltochten is dat juist wel fijn misschien. Geniet ervan 👍🏻
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan