Dag 15 - Lake Louise, Banff

Door Rob en Loes - 21-06-2017 04:11

20 juni 2017 dinsdag half bewolkt ± 20 graden
Johnston Canyon - Lake Louise Campground, Banff, 40 km

Waarschijnlijk was ik vermoeider van de tocht als ik dacht, want van de trein hoor ik niets, heb heerlijk geslapen vannacht.
We staan vroeg op want we willen eerst naar Moraine Lake en dan de trail doen bij Lake Louise. Volgens internet is de eerste shuttle om 8 uur en overal wordt gezegd en geschreven dat je nergens de camper kwijt kan, vandaar met de bus.
We nemen de Bow Valley Parkway, we zijn nu echt vroeg en dit is de weg om wild te spotten. Wij zien helaas dennenbomen in het wild.
Eenmaal bij de bus blijkt de informatie niet geheel te kloppen. Naar Lake Morain gaat hij niet. Het seizoen is door het slechte weer later begonnen. Wel gaat hij naar Lake Louise. Dus veranderen we ons plan, trekken onze wandelspullen aan, als we de camper eerst in het dorp Lake Louise geparkeerd hebben. Blijkbaar zijn we zo vroeg, er is nog volop plek.
Rugzakken om en we gaan op pad om de Lake Agnes Trail te lopen die begint bij het Fairmont Chateau dat aan Lake Louise staat op een werkelijk adembenemend mooie plek. Het is niet geheel windstil, dus de weerspiegeling in het water is niet optimaal maar evengoed prachtig. Het is echt zo mooi als alle plaatjes je laten geloven!
We beginnen gelijk met klimmen. Als mijn benen konden praten zouden ze zeggen: 'alweer??'. Het is een mooie klim met steeds doorkijk op het meer, ongelofelijk wat een mooie kleur dat heeft, turquoise blauw. Na ongeveer 1 uur en 45 minuten zijn we bij Lake Agnes en het theehuis. Ook dit is een schitterend meer en hier is de weerspiegeling goed te zien, echt super mooi!
We drinken thee en vervolgen onze klim naar de Plain of Six Glaciers want nu we hier zijn willen we alles zien en onze benen vertellen we gewoon lekker niets, haha. Het eerste stuk valt nog mee, of wennen we eraan? Maar het laatste stuk gaat over sneeuw stukken en is behoorlijk stijl. Maar de beloning is groot, woh wat is het hier mooi!
Je zie dikke lagen blauw gletsjerijs en het uitzicht is super, we zijn echt heel hoog!
We eten ons brood op en gaan weer naar beneden wat ik echt eng vind, over de sneeuw met de afgrond naast je! We horen het donderen en het begint te regenen. Gelukkig zet het niet echt door want onweer in de bergen is echt niet leuk.
Als we weer beneden zijn zien we klimmers tegen de rotswanden.
We hebben met rust over de 15 kilometer 6 uur gelopen. Het was een schitterende tocht en echt de moeite waard!
We gaan op weg naar onze camping die hier vlak bij is en alweer hebben we een mooie plek. We zijn blij dat we toch alles besproken hebben, ondanks dat Tioga zei dat dit in het voorseizoen niet nodig was. Maar alle campings tot nu toe waar we staan in de parken zijn vol. Canada bestaat dit jaar 150 jaar en de Nationale Parken zijn daarom vrij van toegang en daar maken ook de Canadezen dankbaar gebruik van.
We installeren ons op de plek en ja hoor, daar is die weer ... de trein! Maar ik denk dat ik vannacht zelfs door het geluid van een kanon heen slaap haha!
Vanmorgen hadden we bedacht toen we ons plan veranderde om vanavond de zonsondergang bij Lake Morain te gaan bekijken. Maar het is gaan regenen dus dat heeft niet zoveel zin. Dan maar weer heel vroeg op morgen, zie we misschien ook een beer!

Reacties

Jeanette en Gerard 22-06-2017 22:25 {{button-45828}}

Nog even en jullie zeggen DAAR ISTIE WEER, DE BEER. Dat hopen we voor jullke. Blij dat jullie zo genieten en wij genieten mee.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan