Dag 16 Lake Louise - Lucerne Campground, Mt Robson (Jasper)

Door Rob en Loes - 24-06-2017 17:04

21 juni 2017 woensdag half bewolkt, sneeuw ± 2-10 graden
Lake Louise Campground, Banff via de Ice Fields Park Way (93N) 260 km

Verkeerd gedacht, toch niet zo'n beste nacht, hier toetert de trein ook nog eens loeihard! We gaan er vroeg uit en op pad. Het weer beloofd niet veel en het is behoorlijk koud. 
Bij Lake Morain is het nog rustig en we wandelen naar het uitzichtpunt, mutsen op, handschoenen aan want het is echt koud, het sneeuwt zelfs! Het uitzicht is niet geheel helder daardoor maar evengoed prachtig. Dit uitzicht staat afgebeeld op het Canadese 20 dollar biljet.
We praten met een man die sprekend op Lance Armstrong lijkt, zou hij het zijn? Hij maakt foto's met een heel scala aan apparatuur. Hij vertelt dat zijn voorouders uit Friesland komen en dat hij daarom ons accent herkende. Ik ga het thuis even opzoeken. Heeft Lance voorouders uit Friesland?
Eenmaal weer beneden halen we koffie en vervolgen we onze trip naar Jasper via de Ice Fields Parkway. De weg die tussen Banff en Jasper door de Rocky's loopt en 232 km lang is. Deze weg is door Unesco uitgeroepen tot de weg met de mooiste uitzichten van de wereld. 
Het park Banff laten we achter ons, het was supermooi en heeft veel weg van Noorwegen maar dan heeeel groot.
Onze eerste stop op de Ice Fields Parkway is het Herbert Lake, een meer wat heel fotogeniek tussen de bergen ligt, tja wat niet hier!!
De volgende stop is Crowfoot Glacier, met wat fantasie zie je een gletsjer die de vorm van een kraaienpoot heeft. 
We turen de gehele rit of we geen wild zien, maar waarschijnlijk hebben zij het net zo koud als wij dus die blijven lekker beschut zitten. 
De volgende stop is Peyto Lake wat ongelofelijk blauw is, dit is echt turquoise. Het is bibberen geblazen met foto's nemen dus hopelijk zijn ze niet al te bewogen. 
We maken een tussenstop bij de Sunwapta Falls voor we bij de gigantische waterval de Athabasca Falls stoppen. Wat een geweld van water! Schitterend om te zien!
We rijden door naar Jasper en hebben allebei zo iets van woh .. dit was echt gaaf, een superroute!
Als kado krijgen we net voor we het plaatsje Jasper in rijden, gewoon langs de weg: een groep Elks met een jong mannetje! En nog iets verder .... yes, yes ... een Grizzly die het bos inloopt!!! We zien hem dus alleen van achter, maar we zien er een! Op ongeveer 30 meter afstand. 
Helemaal blij parkeren we de camper in Jasper en slenteren het gezellige stadje door. Onze dag kan niet meer stuk, we hebben een beer gezien! Nu nog wat warmer graag dan zijn we helemaal tevreden.
Best moe zijn we van alle indrukken van vandaag. De route is zo mooi dat je bijna niet weet waar je moet kijken. Het heeft veel weg van de Dolomieten, Pyreneeën, Ordessa en de Alpen en dat allemaal op een stuk van 230 kilometer.
Op de camping die aan het Lucerne Lake ligt en waar we een mooie plekje hebben genieten we nog na. Wel binnen met de kachel aan! En het is net te geloven, wat horen we ..... ??

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan