Dag 17 Lucerne Campground - RV & Golf resort, Wells Grey

Door Rob en Loes - 24-06-2017 17:07

22 juni 2017 donderdag half bewolkt ± 8-18 graden
Van Lake Louise Campground naar Wells Grey RV & Golfresort via de Yellowhead Hwy (16 South) 320 km

We hebben een extra uurtje mogen genieten van de trein, maar dan anders grr!
De klok moesten we een uurtje terug zetten vanwege de tijdszone hier. Het scheelt met Nederland nu 9 uur, hier is het dus 9 uur vroeger.
Die trein is echt wel een nadeel, mocht ik ooit nog eens naar de Rocky's in Canada terug gaan dan neem ik oordoppen mee! Op zich is het wel logisch dat je hem hoort want alles weg, bewoond gebied en spoor bevindt zich tussen die giga berge op een vrij smal stuk.
Het was vannacht goed koud want de kachel sprong 2 keer aan!
We gaan op weg naar Wells Grey en laten de Rocky's achter ons, dus ook het gedender van de trein ... hoop ik, haha!
We rijden via de Yellowhead Hwy 16 en is een schitterende route met vele watertjes, bos en groene bergen. Sommigen vinden deze weg mooier als de weg van gisteren, maar dat vinden wij niet. Het is ongelofelijk hoeveel natuur ze hier hebben en je snapt pas als je hier bent dat groot en veel ook echt groot en veel is. Eindeloos lijkt het.
Eenmaal in Clearwater doen we sinds 2 weken! een paar boodschappen zoals fruit en groente en we tanken. We schrikken ons weer rot hoeveel erin gaat en wat het kost.
Je moet in Canada bij de pomp intoetsen wat je denkt dat je gaat tanken, tja weten wij veel? Dus de eerste keer dat we gingen tanken toetst Rob CAN $150 in. Vonden wij al super veel!! maar het was niet genoeg en hier is de benzine prijs nog eens duurder ook. Zo wie zo is Canada een duur land. Amerika is ook niet goedkoop, zeker door de dollarkoers nu. Maar Canada is nog duurder, helemaal met de benzine.
We tuffen weer door naar de camping en hebben inmiddels de sandalen aan. Rob waagt het zelfs om een korte broek aan te trekken. We zijn uit de Rocky's nu en dat voel je want de temperatuur is hier warmer.
De camping ligt aan de weg waar vrijwel alle bezienswaardigheden ook aan liggen en zo'n 40 km van de bewoonde wereld. Er is ook een golfbaan, een golfbaan in the middle of nowhere, hoe verzin je het?
Ons plekje ligt aan een watertje echt prachtig! Het weer is ook goed, nog niet super maar we kunnen buiten zitten en zelfs buiten eten! Als we dat doen komt er een camper de camping oprijden en die rijdt een stukje achteruit om een boom te ontwijken en hup hij ligt op zijn kant. Sensatie op de camping! Gelukkig heeft de eigenaar een tractor en een BobCat en staat hij vrij snel weer op vier wielen met hulp van alle mannen hier.
We drinken nog lekker koffie buiten en tegen acht uur wordt het echt te fris. Vanaf nu beloofd het weerbericht dat het warm gaat worden en hebben we onze laatste week prima weer zoals de eerste week.
Laatste week alweer ... dat is wel een beetje jammer ...

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan