Dag 18 Wells Grey

Door Rob en Loes - 24-06-2017 17:10

23 juni 2017 vrijdag zon ± 23 graden
Wells Grey NP 80 km

Na een frisse nacht staat de zon al hoog aan de hemel en beloofd het een mooie dag te worden! We hebben heerlijk geslapen zonder het gedender van zo'n 200 wagons elke twee uur.
We willen de Helmcken Falls Rim Trail lopen van ongeveer 8 km dat ons naar de bovenkant van de waterval brengt. We moeten eerst door een gordijn van muggen, verschrikkelijke rotbeesten ze prikken door je kleding heen. Dan ook maar Deet op je kleren. Het is weer klimmen en dalen maar daar zijn de benen inmiddels aan gewend. We zitten hier niet zo heel hoog als in de Rocky's en dat merk je, vooral ik, aan je ademhaling.
Als we al muggen wegslaand bij de waterval komen is het echt wauw!! Super, wel uitkijken geblazen want je staat gewoon aan de rand. Door de zon zie je een regenboog, echt heel mooi. Deze waterval heeft een hoogte van 141 meter!
We lopen terug en komen drie vrouwen tegen waarvan een een gordijntje als muskietennet om haar hoofd heeft, ziet er niet uit maar is wel superslim!
Weer eenmaal bij de camper drinken we koffie en gaan we naar het uitzichtpunt om de waterval van beneden af te zien. Hier zie je pas goed hoe hoog 141 meter is en met wat voor een kracht het water naar beneden dendert. We komen hier trouwens opvallend veel Nederlanders tegen.
We vervolgen de trip naar de Dawson Falls die niet zo hoog is maar wel heel breed. We lunchen en rijden weer verder. En shit ... zit ik ruim 3500 kilometer als turend met camera klaar voor een beer, steekt er nu een zwarte beer recht voor onze neus over!! En juist nu zit de camera in de tas. Ik ben te laat om hem er vol op te krijgen, maar Rob schiet snel een paar kiekjes als hij aan zijn kant het bos in duikt. Het was een vrij jongen want hij was nog niet zo heel groot. Je zou echt niet zeggen dat ze zo gevaarlijk zijn want ze zien er echt heel knuffelig uit!
Helemaal blij rijden we verder, fototoestel startklaar op schoot want je weet maar nooit!
We gaan op weg naar de Moul Falls, de waterval waar je heel dichtbij kunt komen en als hij niet zo krachtig is achterlangs kunt lopen. Het is een flinke wandeling erheen met het laatste stuk veel klauterwerk maar eenmaal daar is het supergaaf! Je wordt behoorlijk nat en het water is goed koud maar wat geeft het. De weg naar boven drogen we wel weer op.
Vandaag is het een prachtige dag, het weer is top, we zien geweldige dingen en we hebben een beer vlak voor onze neus gehad! Eenmaal weer op de camping toosten we op onze superdag. We barbecuen op de Amerikaanse manier en genieten van een heerlijk stukje vlees, wat een geweldige dag.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan