Dag 20 Wells Grey - Vancouver

Door Rob en Loes - 26-06-2017 06:48

25 juni 2017 zondag half bewolkt ± 28 graden
Wells Grey - Capilano RV Park, Vancouver 520 km

Vandaag hebben we een lange rit voor de boeg, dit omdat wij in een keer naar Vancouver gaan zonder tussenstop zoals Tioga voorstelde. Wij hebben dat extra dagje aan Wells Grey geplakt. De muggen hebben toch nog een plekje gevonden grr grr. Bij mijn oogkas hebben ze toegeslagen, dus nu zie ik er heel charmant uit, maar dan anders.
We zijn om 7 uur klaar voor vertrek en gaan op weg. We zien onderweg nog een beer in de kant, he die is bruin, dus het is een grizzly! Een jonge waarschijnlijk want hij was niet zo groot. En er steken herten over.
Als we het park uitzijn halen we koffie en rijden verder naar de snelweg. Een saaie route volgens de vrouw van de camping. Er is ook een alternatief, de 25 vanaf LIttle Ford, maar die weg is heel stijl en duurt ongeveer 2 1/2 uur langer.
We zijn al bijna door onze 'miles' heen dus we nemen de Mountain Hwy 5 West en vinden hem alles behalve saai! De laatste 74 km rijden we alleen maar naar beneden, Vancouver ligt aan zee, en je merkt dat je in de buurt komt van een grote stad. Het is behoorlijk druk, veel vrachtverkeer ook voor een zondag!
Rob rijdt zonder problemen, door de drukte, de camper naar de camping die aan de noordkant van Vancouver ligt bij de Lions Gate Bridge. Het is een echte stadscamping, zo'n plek waar de meeste hun laatste of eerste stop doen. Het is er schoon en er is zelfs een zwembad!
Als de camper op de plek staat lopen we over de brug naar het Stanley Park, tochtje over de brug is zo'n 40 minuten wandelen! En dan nog even een flinke daling ... nee he dat moet terug weer omhoog!
Het Stanley Park lijkt een beetje op[ het Vondelpark, overal mensen, je ziet van alles, fietsers (die zie je hier trouwens zo wie zo heel veel, zelfs op de snelweg), hardlopers, skaters, mensen die picknicken, gewoon een heerlijk park wat als je rondloopt langs het water zo'n 10 km is.
In het park staan ook de totempalen waar wij voor kwamen. Er staan er diversen bij elkaar en vooral ik vind het mooi om te zien. We nemen foto's, kopen een souvenir en gaan lekker even zitten bij het water om te kijken naar de skyline van Vancouver aan de rechter kant en de haven aan de linker kant. Raar hoor, gisteren zaten we nog midden in de bergen en nu zitten we aan zee!
We lopen terug ja ja beentjes, sorry weer omhoog! En eten lekkere pasta bij de camper.

Reacties

Ineke van Elderen 26-06-2017 11:05 {{button-45909}}

Ik heb geweldig genoten van jullie verslag. Bedankt dat ik mee heb mogen reizen. Groetjes en tot ziens (nu ga ik de foto's eens goed bekijken

Martin Koop 26-06-2017 12:24 {{button-45915}}

Geweldig ,fijn dat ik mocht mee genieten Ik was weer echt even 3 weken ( thuis ).
Groetjes Martin

Esther Bijlsma 26-06-2017 23:00 {{button-45927}}

Echt heel leuk om mee te genieten met jullie verhalen!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan