Tips & Weetjes

Door Rob en Loes - 28-06-2017 06:22

Misschien heeft iemand iets aan onze ervaringen als je ook deze trip gaat maken.

Camper
- De chemicaliën voor het toilet (Apollo prijs $2,50 p/s) kun je beter bij de Wal-Mart kopen (8 voor ± $ 8,00). Aangegeven wordt dat 1 flesje per week voldoende is. Echter, na elke dump moet er een nieuw flesje in. Wij verbruikten ± 2 flesjes per week
- Het toiletpapier van Apollo is ook in de Wal-Mart te koop voor dezelfde prijs. Wanneer je niet al het toiletpapier in de toilet hoeft te gooien (bijvoorbeeld in een plastic zakje die je elke dag vervangt) kun je ook gewoon toiletpapier kopen dat veel goedkoper is.
- 1 dekentje per persoon, in ons geval twee dekens voor 1 bed, bleek niet genoeg. 1 badhanddoek per persoon is ook wat aan de karige kant. Hand-, afwas- en vaatdoeken worden niet geleverd. Wij hebben een deken en verschillende doeken bij de Wal-Mart aangeschaft.
- Onze, vrij nieuwe, camper verbruikt ongeveer 1 liter op 4 kilometer.
- Controleer of de verzekeringspapieren aanwezig zijn (en geldig). Wanneer er slechts een tijdelijk kenteken is (wat veel voorkomt bij nieuwe voertuigen en niet ongewoon is) laat uitleggen wat te doen wanneer men aangehouden wordt. Wij zijn namelijk aangehouden en de papieren klopte niet (over de datum).
- Onze camper (Apollo) had naast de USB aansluiting van de radio ook nog twee USB contactdozen van 2 aansluitingen elk. Ruim voldoende om telefoons en tablets op te laden, ook wanneer er geen elektriciteit aansluiting voorhanden is.

Reizen
- Wij hebben een sim kaart met Amerikaans nummer aangeschaft die werkt in Amerika, Canada en Mexico. 
Sim met US nummer (Basic USA/Canada/Mexico SIM Card met aanvulling voor onbeperkt bellen. Dit voor ongeveer 65 Euro [bedragen op de site zijn in AUS dollars]) vanuit Nederland gekocht via simcorner.com.
Hiermee kan je naast de USA en CAN ook naar Nederland bellen zonder beperkingen. De databundel is ruim toereikend om Google Maps als navigatiesysteem te gebruiken en te internetten daar waar geen WiFi beschikbaar is. Wij gebruikten ongeveer 1 Gb.
- Google maps blijkt een prima navigatiesysteem voor zowel Amerika als Canada. Wel is het verstandig om zo snel als mogelijk via WiFi alle gebieden waar je doorheen gaat rijden te downloaden. Hiermee kun je prima navigeren maar ontbreekt het aan actuele informatie daar waar je niet on-line bent en dat komt regelmatig voor.
- Bij een aantal populaire toeristische plaatsen zijn zogenaamde Park & Ride parkeerplaatsen waar men gebruik kan maken van een gratis shuttle (rekening houden met de laatste vertrektijd van de shuttle!). Bij andere plaatsen zijn vaak aparte Oversized/RV parkeerplaatsen in de buurt, wandelen dus. Houdt er rekening mee dat je met een RV niet overal welkom bent of dat er gewoonweg geen plaats meer voor is.
- Campgrounds reserveren buiten het hoogseizoen was volgens Tioga niet echt nodig. Wij waren maar wat blij dat we de campgrounds op de natuurparken wel gereserveerd hadden, want deze waren allemaal vol. De KOA campgrounds die buiten de parken liggen hadden soms nog wel enkele plekjes.
- De campings in de parken zijn supermooi maar simpel, soms alleen toiletten. De KOA campings zijn prima en redelijk luxe. Campings die alleen als RV Camp zijn aangegeven zouden we vermijden als dat kan, want die zijn vaak niet leuk en bestaan veelal alleen uit permanente bewoning met grote campers of bussen. Wij kregen als tip van Nederlanders die we onderweg ontmoette, kijk ook eens naar campgrounds in de zogenaamde national forests. Deze lijken op de campgrounds in de National Parks.
- In de Canadese Rocky's lopen doorgaande wegen en spoorlijnen bijna paralel door de dalen. De Campgrounds van de nationale parken liggen in dezelfde dalen. Het is daardoor onvermijdelijk dat het toeteren van de locomotief en het geknars van de wagons te horen zijn.
- We hebben beduidend meer kilometers gereden dan thuis berekend. Het verschil zat hem in de kilometers op de parken en het afwijken van de kortste route om een mooiere te nemen. De meest directe routes van-naar waren ongeveer 4500 km, wij hebben er iets meer dan 1000 overheen gereden, zonder het gevoel te hebben dat je heel veel in de auto zat.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan