It is magnificent

Door Angenis en Greet - 22-08-2017 07:58

Net als gisteren begon het vandaag frisjes. Alleen werd het vandaag warmer omdat de zon zich steeds meer liet zien. En dat pas na de zonsverduistering!

Op naar Takakkaw Falls. Nu lukte het gelukkig wel. ‘Takakkaw’ is Cree voor ‘It is magnificent’. En dat klopt helemaal. Het water dendert 254 meter naar beneden, en onderweg zijn er twee stoorzenders die het water ‘verstrooien’. Het water is afkomstig van de Daly gletsjer. We belandden wel weer in een enorme toeristenbende, en droegen daar ook vandaag ons steentje aan bij. We hebben overigens ook een vermoeden waar het gisteren op de weg verkeerd gegaan is. Er zitten twee zeer venijnige haarspeldbochten is, waar je echt stapvoets moet rijden. En doe je dat niet, tja, dan kán het misgaan. Maar da’s speculatie hè.

 

Hey  bear? NO: hey moose!

Op de heenweg dachten we dat er weer een ongeluk gebeurd was. Maar nee, er liep een male moose door de struiken. En dan stop je waar je kunt, dus ook bijna midden op de weg, om dat beest te filmen of fotograferen. Vooral Japanners en Chinezen zijn erg goed in dat soort parkeeracties…

Even verderop de toegift:  een female elk met twee jongen. Mooiiiiii. Dan komt het telekanon goed van pas! Pats boem: eindelijk wat groter wild voor de lens. Alle beesten bleven lekker rustig doorgrazen en dat leverde heul veul plaatjes op.

 

Nadat we naar beneden gereden waren, konden we ook de zonsverduistering nog zien. Dat hadden we niet verwacht, want er was best wat bewolking. Wij zagen het gewoon vanaf een parkeerplaats, en niet vanaf Mt. Revelstoke. Daar stonden gisteren al mensen voor in de file.

Verder nog even naar het punt waar de Yoho River en de Kicking Horse River samenkomen. Daar op een groot rotsblok bijna in het water lekker zitten lunchen.

 

Op weg naar Canmore, gewoon langs de snelweg, liepen een paar berggeiten. Alsof er niets aan de hand was. En wat ons opviel, behalve dat we zeker wisten dat we in de Rockies waren, was de schakering in kleuren groen van de verschillende bomen. Hemlock, spruce, aspen, birch, larch enzocetera. Tweemaal hetzelfde stuk rijden is helemaal niet zo erg, dan zie je gewoon weer andere dingen. Soms wil je stoppen om even rond te kijken, maar langs de snelweg zijn erg weinig stopmogelijkheden. In Alberta in ieder geval nóg minder dan in British Colombia.

Eén stop was er wel, die waar een van de twee spiral tunnels goed te zien is. Met dank aan de Zwitsers zoals ik gisteren al schreef. Een heel maf gezicht. We keken ernaar met heel veel mensen, minimaal vijf touringcars vol. De trein verdwijnt in een tunnel. Drie minuten later komt de locomotief door een andere tunnel naar buiten. En nog een keer drie minuten later zie je die locomotief over een lager spoor rijden. En het achterste deel van de trein is dan nog steeds niet in de eerste tunnel. Wij zijn blij dat we niet voor een spoorwegovergang hoeven te wachten als er zo’n lange trein langs komt.

 

Waar we iedereen graag van willen laten meegenieten is ons hotel. Bij een hotel denk je aan een kamer. Met een badkamer. Soms wel met één, en als je mazzel hebt, twee stoelen. En natuurlijk een klein bureautje.

In het hotel waar we nu zitten hebben we drie stoelen, een slaapkamer met een bureautje, en een badkamer. Deze keer zonder bad, maar wel met een stortdouche, stoom, massagestralen en een radio. Dat wordt swingend douchen, stomen, en masseren... Maar we hebben meer, veel meer. Een zitkamer met een grote leren bank en een luie stoel. Een wasmachine (met waspoeder!) en een droger. Een keuken met oven, vaatwasser en magnetron. Een open haard. Een barretje met twee oerlelijke barkrukken. En een barbecue op het balkon. En wifi met een persoonlijke toegangscode. Te veel om op te noemen en te gek voor woorden. Eigenlijk is het een lekker ruim appartement. We hebben vandaag dus lekker ‘thuis’ gegeten.

Het eten liet alleen ff op zich wachten, omdat onze kamerkaart het niet meer deed bij terugkomst van het boodschappen doen. We waren niet ingecheckt volgens de baliemedewerker. Met al onze spullen in de kamer en onze auto in de afgesloten parkeergarage. Maar het is goed gekomen met nieuwe kamerkaarten.

 

Nog ff over het boodschappen doen alhier: enorme, super schone en opgeruimde supermarkten bieden hier voor elk wat wils. De keuze is weer reuze. En als je dan terug wandelt naar je hotel en wilt oversteken bij een voetgangerslicht, dan is het sein groen een geluid van een vogel. Het moet niet veel gekker worden …

 

Morgen gaan we richting Banff.

Reacties

Mich 22-08-2017 08:19 {{button-48370}}

Grappig. Elke keer als ik denk, zouden ze naar zus en zo gaan, dan meld je het item.
Heb je nog de hike bij de hakkatakka fall gedaan?

Jans 22-08-2017 08:38 {{button-48372}}

Wat is het toch een mooi land! Ik geniet ervan. Hoeveel foto's heb je al gemaakt? En meters films natuurlijk. Mooi verhaal over het hotel....

Sylvia 22-08-2017 09:21 {{button-48374}}

Wat een verhaal over de trein. Daar heb ik een foto of film bij nodig.

Ik vroeg me al af of jullie een deel van de zonsverduistering hadden gezien.Bijzonder, hè?

bjorn 22-08-2017 10:04 {{button-48377}}

wederom weer een mooi verslag!
en mooie foto's van de omgeving waar jullie zijn. die foto van die moose
doet me gelijk denken aan een verjaardagskaart die ik ooit kreeg van tante carla op me verjaardag,
(ik heb hem nog steeds).
blijft een machtig mooi dier om te zien!

De Helliemonsters 22-08-2017 10:11 {{button-48378}}

Heb je al verstoppertje gespeeld in de hotelkamer? 😉

Milly 22-08-2017 10:50 {{button-48382}}

Bedankt lieve dames voor weer een super leuk verslag van jullie dag.
Dat wordt afkicken als jullie terug zijn in Veghel.

Roos 22-08-2017 11:37 {{button-48384}}

Tja, het is dan wel geen beer, maar een moose kan er ook wel mee door...

GEINTJE! Wat een práchtige dieren en wat een geweldige foti ervan! Ga zo door met klikken, klakken en filmen. Ik zie de moose al schitteren op een full size Albellipagina...

gert 22-08-2017 13:16 {{button-48387}}

hallo
jullie hebben het er maar druk mee en hadden de vorige keer het over een kort bericht
we moeten ons wel concentreren op de overtollige ruimte onderhand maar dat mag hem de pret niet drukken
het zijn altijd leuke verhalen
boris komt straks weer eten met gert
hij begint al danig te kruipen dus je kunt niet meer bij hem weglopen
voor de rest geen bijzonderheden te melden uit oosterbeek
we zien het nieuwe bericht graag tegemoet
goeie reis en tot kiekes
ingrid bjorn en gert

Huub 22-08-2017 15:06 {{button-48390}}

Het blijft een mooi relaas. Fijn om te lezen ook dat jullie zo genieten.

Baukelien Mollema 23-08-2017 11:15 {{button-48406}}

Super leuk een nood te zien
Stinken ze echt zo erg ???

Jeanne 23-08-2017 14:43 {{button-48414}}

Wow, schitterend daar!
Ben jullie reisverslagen gaan lezen, harstikke leuk zeg!
En het blijft spannend, "be aware of the bear",
wie weet komen jullie er nog een tegen.
Drinken jullie daar honingthee? :)
Nog heel veel plezier samen, lekker genieten.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan