Lake of the Spirits

Door Angenis en Greet - 23-08-2017 06:29

Als je niet van bergen en van knalblauwe meren en luchten houdt, dan hoef je niet verder te lezen.

Oh, toch nieuwsgierig wat we vandaag gedaan hebben? Voor ons doen, deden we het rustig aan. Eerst al wat later uit de veren: het lijkt of de jetlag ons lichaam verlaten heeft. Rustig ontbijten met blue berries bij de ‘brokjes’, zoals Roos dat altijd noemt. En wel een heel gekookt ei voor ieder erbij. Sapje, kopje thee, en het ontbijtje is compleet. Daar kunnen we wel een paar uur op teren.

Nou, hebben we alles? Camera’s, volgepakte koelbox, kaarten, folders, betaalmiddelen, zonnebrillen, autosleutels, rugzak, bear bell. Bear bell? Al een tijdje niet gehoord?! Hij bleek spoorloos. Grrrrr, toch niet verloren? We zullen het waarschijnlijk nooit weten. Bij Canadian Tyre, dé DIY- en andersoortige store van Canada gelijk maar twee nieuwe exemplaren gekocht. En ’s middags bij Lake Minnewanka een fles bear spray. Wordt hier overal wel aangeraden om dat bij je te hebben. Hoop dat we het nooit hoeven gebruiken. Al willen we wel heel graag op gepaste afstand beren spotten!

Lake Minnewanka dus. Onze eerste stop van vandaag. Volgens de Stoney: ‘Minn-Waki’, ofwel ‘Lake of the Spirits’. En het grootste (stuw)meer van de Canadese Rockies. Op de bodem heeft vroeger een dorp gestaan. Knalblauwe lucht boven een azuurblauw meer. Wat wil je nog meer? Maar ja, als je daar niet van houdt … enfin, je weet wat je dan moet doen. Bij dat meer dus wat rondgehobbeld, lopen klikken en klakken en geluncht. De hondsbrutale grondeekhoorns zijn zó gewend aan toeristen dat ze gewoon over je heen lopen! Zie foti en film. Verder heerste er een zeer ontspannen sfeer rond het meer: je dobbert wat in een kano of geeft je over aan de nieuwste rage van nu, het suppen. En wij keken ernaar… Wel nog een heerlijk ijsje gegeten: maple and walnut, mjam. Bij een temperatuur van 30 graden vonden wij dat wel verdiend. Wat hebben we trouwens weer enorm mazzel met dat mooie weer. Ook fijn voor de foti en film!

Na nog een tussenstop bij Two Jacks Lake en een uitloper van Lake Minnewanka zijn we doorgereden naar Banff. Da’s een zeer welvarende toeristenplaats bij uitstek. Dure plek, vooral omdat er ’s winters volop geskied wordt. Gratis parkeren in de P-garage, dat dan weer wel. Na een bezoekje aan de plaatselijke kerstwinkel en wat T-shirt-en-hoodie-winkels, hielden we het voor gezien en zijn verder gaan wandelen. En geen aankopen gedaan. In een park stuitten we op een dans- en acrobatiekvoorstelling van Ollerup Rytme uit Denemarken (studenten van de sportacademie). Hartstikke swingend en mooi om te zien. Was wat voor Jans geweest. En leuk, Angénis is ‘100 jaar’ geleden een paar keer op die sportacademie geweest voor een internationaal volleybaltoernooi.

Vandaag maar eens op tijd weer terug, want morgen willen we vroeg op weg naar Lake Louise. Anders kun je daar je auto niet kwijt, over de koppen lopen, en nauwelijks iets meemaken van al het moois daar.

Reacties

Trudi 23-08-2017 08:10 {{button-48400}}

Toen mijn broer in Calgary woonde, vaak wezen hiken in the mountains. Bij Lake Louise liep je langs het water in een file. Met iedere meter die je hogerop kwam werd het rustiger en stiller en vriendelijker.
Zal nog wel zo zijn.
Blijf genieten.

Frederiked 23-08-2017 08:36 {{button-48401}}

Wie kan er nu niet van bergen, knalblauwe meren en luchten houden...
Prachtig, wat een natuur!!

De Helliemonsters 23-08-2017 08:42 {{button-48403}}

Haha en jij noemt dit een écht kort verhaal... wederom genieten girlz.

Carin 23-08-2017 09:03 {{button-48404}}

Goedemorgen dames, wat een belevenis. Hele fijne tijd daar en ben nu al benieuwd naar de film!

Harriet 23-08-2017 09:58 {{button-48405}}

Wat een gave reis dames, geniet ervan!!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan