Victoria, Seattle, Portland, Eugene en Redwoods

Door Road trip Amerika - 18-08-2017 08:47

Aan de westkust van Victoria Island maakten we een sprookjesachtige wandeling door gematigd regenwoud. Ook een wandeling langs de rotskust met bonzaibomen en door de wind scheefgegroeide bomen. 

In Victoria aten we Thais, wandelden door Chinatown, kwamen terecht in een lege saloon en dronken wat bij Drake. 

Vanaf de boot zag ik de zon opkomen die mooi de bergen van Olympic National Park verlichtte. In dat park liepen we een route met mooie uitzichten  op onder andere Mount Olympus. Veel foto's verder reden we naar Tacoma waar we een shuttelbus naar Seattle namen. Daar ging Karin naar de markt en Martin en ik de Columbiatoren op. We zagen elkaar bij de markt, aten wat en dronken wat en wandelden nog langs een beeldentuin, de Space Needle en nog eens met donker de Columbiatoren op. 

Vanaf de toren hadden we Mount Rainier al zien liggen en dat was de bestemming voor de volgende wandeling. We kwamen langs een mooie waterval en door prachtig bos. Na een korte lunch in de camper reden we naar Portland. Daar ontmoetten we Martijn die ons meenam naar brouwerij Deschutes, waar we verschillende kleine biertjes proefden en lekker aten. De volgende ochtend was het shoppen. We bezochten de grootste boekwinkel ter wereld en kochten kleren. 

Via de kust, waar Martin en ik een koude duik in de Grote Oceaan maakten, reden we naar Eugene naar Els en David, vrienden van Martin. We werden verwelkomd met barbecue en veel verhalen. David is erg enthousiast over de liberale wietwetgeving in Oregon. 

We wilden langs Crater Lake rijden, maar door de bosbranden waren verschillende wegen afgesloten en hing er ook veel rook, dus besloten we langs de kust naar de Redwoods te rijden. Helaas hadden we een aanrijding. Gelukkig alleen blikschade en we kunnen doorrijden. In San Francisco even langs een hub van de camperverhuurder. 

De bomen in de Redwoods zijn megasuperreusachtig groot. Heel gaaf. Hier gaan we morgen eerst wandelen, daarna via Sonoma, een wijnvallei, naar San Francisco, waar zaterdag Georgios aankomt.

Reacties

Margriet de Boer 18-08-2017 09:46 {{button-48198}}

Jullie zien nog es wat van de wereld. Aanrijding 🤔
Veel plezier en voorzichtig.

Petra 23-08-2017 12:12 {{button-48410}}

Awesome!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan