Miami, Orlando, Savannah, Ashville, Blue Ridge Parkway, Skydrive

Door Road trip Amerika - A long time ago

Van die laatste avond in New Orleans herinner ik me niet veel. De ochtend erna opnieuw gezwommen, gewassen en op weg via de langste brug ter wereld door Lake Pontchartrain richting Florida. Na een lange dag met files en ook een mooie route langs de Everglades kwamen we aan in Miami. Met Sanne en Lisette reden we over de Ocean Drive en zochten onze camping op in Hollywood. Met de Uber terug de stad in om lekker Mexicaans te eten in Little Havana. We liepen langs een bar waar tango werd gedanst. Daar dronken we een cocktail en dansten een beetje mee. Gezelligheid! 

De volgende dagen stonden de Keys en de Everglades op het programma, maar ook op dat van orkaan Irma. De Keys werden al ontruimd, dus we besloten zo snel mogelijk naar het noorden te vertrekken. Dat ging niet zomaar. We moesten tanken en overal stonden rijen voor de tankstations. Mensen vulden hun auto's en de meesten ook jerrycans. We vonden een station dat nog benzine had en stonden een uur in de rij. Een willekeurige klant coördineerde het verkeer. Een putdeksel werd gelicht en een peilstok ging naar beneden. Inderdaad. Helemaal droog. Door naar een volgend station met benzinelampje brandend. Gelukkig vonden we er een en konden we met een volle tank naar het noorden. 

We maakten wel de stop in Disneyworld. In het Magic Kingdom bezochten we alle beroemde attracties zoals It's a small world after all en Space Mountain en zagen Donald Duck en de parade. We dronken koffie in het café van Gaston en aten een cheeseburger in Liberty Tree Tavern. 

Hierna snel door Florida uit Georgia in. Bij Jacksonville op een rustplaats gingen we koken, spaghetti met worst. Het was hier superdruk. Er waren extra wc's geplaatst en mensen haalden snoepmachines en drankmachines leeg en probeerden benzine tegen woekerprijzen te verkopen. Tot onze schrik hier nog steeds lege tankstations, rijen voor de open stations en zelfs het water in de supermarkten op rantsoen. Ze verwachten hier vloedgolven langs de kust. De volgende ochtend Savannah bekeken. Eerst een lange file over de snelweg naar het noorden. Bij een bakkertje haalden we koffie en lekkere taartjes vlak voordat ze gingen sluiten en de ramen en deuren dichttimmeren. Savannah was erg mooi met een river walk en veel statige gebouwen. We hopen dat de schade er meevalt. 

Wij snel door weg van de kust naar Asheville. Opnieuw een mooi stadje. Hipster met allemaal brouwerijtjes, een Afrikaans festival in het stadspark, barrettjes en een bakkerij met allemaal bewuste broodjes. Hier lunchten we en namen brood mee voor de volgende dagen. 

Vanaf Asheville start de Blue Ridge Parkway, een weg dwars door de Appalachen. Erg mooi met veel uitzichtpunten en natuurlijk enkele wandelingen. We aten in diner The Pink Cadillac vol Elvis Presley prullaria en sliepen op een mooie camping. Hier kwamen we 's ochtends nauwelijks weg door een man die ons zijn complete levensverhaal en dat van zijn familie vertelde. 

De volgende dag ook de aangrenzende Skydrive door Shenandoa met opnieuw prachtige uitzichten en een wandeling waarbij we zwarte beren zagen.

Nog een uurtje rijden en we waren in Washington. We waren een keer op tijd, dus we konden in de hot tub en barbecuen op onze plaats met aansluitend kampvuur. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je aan
Zaterdag 10 december: Zuidwest-Amerika, Noordwest-Amerika, West-Canada in de spotlights.
Kom gratis langs!
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!