Zion

Door Vic & Syl & Tip & Nat - 26-07-2017 06:17

Zion

Vanmorgen toen we wakker werden regende het nog steeds.
Dat bleef het doen tot ongeveer half 1. 
Daarna zijn we op pad gegaan. Bij de ingang van de camping is een halte waar de gratis shuttle-bus stopt waarmee je naar het park wordt gebracht (ongeveer 1 mijl verderop). In het park ga je eerst via een toegangspoort waar je een toegangspas kunt kopen. Wij zijn in het bezit van de annual-pas van $ 80,00, die toegang biedt tot heel veel parken. Dit is het 4e park waarbij we de pas gebruiken.
In Zion is maar één weg, daar rijden ook de shuttle-bussen die in totaal bij 9 haltes stoppen. Je kunt uit- en opstappen waar je wil. Vanaf de plaatsen waar de bus stopt zijn allerlei wandelroutes, zowel korte als lange. In de bus werd veel informatie gegeven over Zion. Bij elk park krijg je een plattegrond van het park met de wegen en de bezienswaardigheden.
Wij wilden in eerste instantie the narrows lopen, een wandeling door een rivier, maar omdat het afgelopen nacht zoveel geregend had was dat niet mogelijk. Het risico op snel stijgend water is door de regenval te groot. We hebben wel een pad langs de rivier kunnen lopen, de Riverside-walk. Veel eekhoorns kruisten ons pad.
Het alternatief voor the narrows was Angels Landing. Deze wandeling werd afgeraden omdat er 's middags nog onweer voorspeld was.
We kozen daarom voor een wandeling naar een waterval, the middle Emerald pooltrail en terug naar "de grotte". Daar pakten we de shuttle naar het wandelpad langs de rivier.
Het weer viel uiteindelijk reuze mee. Het was best benauwd door de vele regen die was gevallen. Begin van de avond kwam de zon er gelukkig ook weer aan te pas.
Als sluitstuk wilden Victor en de kids toch nog een stuk van Angels Landing lopen. Het weer liet het wel toe. Ze kozen om naar het eerste uitzichtpunt te lopen, 4 mijl heen en terug. Ik ben op ongeveer 3/4 afgehaakt en heb daar genoten van het uitzicht terwijl de rest nog verder omhoog liep.
Toen weer naar beneden waar we de shuttle terug namen naar de camping. We aten 's avonds bij een Mexicaans restaurant in het plaatsje Springdale waar ook de camping ligt. Het was lekker maar ook gezellig.
Vanavond onze laatste nacht op deze camping en morgen door naar Bryce canyon.

Reacties

Oma-Ma-Alice 26-07-2017 07:40 {{button-46778}}

Ik voel mee met de regen ,hier was het vannacht ook veel regen maar niet met zo'n mooi uitzicht. Bryce Canyon heb ik al veel foto's van gezien, dat is het park waar bij ons toen sneeuw lag en ik het ski-jack van Victor mocht hebben voor de kou.
Het is een sprookje zo mooi. Vele lieve groeten van Ma.
Ik ben aan het oefenen om links uit bed te gaan vanwege de operatie volgende week, dan moet ik linker arm voorlopig niet belasten.

Michel & Cathy 26-07-2017 08:28 {{button-46783}}

Leuk verslag weer!
Bedankt,
Cathy & Michel

Marc & Ingrid 26-07-2017 11:14 {{button-46794}}

Leuk Syl, Vic, Tip & Nat om jullie zo te volgen.
Wat een superreis hè!
Lekker doorgaan met genieten 😎

Groetjes,
Marc & Ingrid
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan